Domingo de Pablos, gairebé mig segle vinculat al Club Tennis Natació Sant Cugat

Ha participat en unes 750 mitges maratons i ha fet 112 maratons

Domingo de Pablos és un històric de l'esport santcugatenc, gairebé mig segle vinculat al Club Tennis Natació Sant Cugat -45 anys de soci-, com també ho va estar una quinzena d'anys al Club Muntanyenc Sant Cugat. Des de fa 12 anys forma part de la junta directiva del CTN Sant Cugat, on des de la primera edició ha estat el representant d'aquesta entitat en la comissió organitzadora de la Mitja Marató de Sant Cugat, també representada pel Club Muntanyenc i l'Ajuntament de la ciutat. De Pablos és un dels fundadors d'aquesta mitja marató, de la que ja s'han corregut 34 edicions i en la que és un referent de les proves de mig fons a Catalunya.

Vol fer una marató als 80 anys

Va deixar de córrer als 67 anys, fent la Marató de València, però assegura que "quan faci els 80 anys -ara en té 77- vull fer una marató, segurament la de Barcelona". Ha participat en unes 750 mitges maratons i ha fet 112 maratons, també a Nova York (el 1980 i el 2000), Berlín, París, Londres, Roma i Venècia, i diverses ciutats de l'Estat espanyol, com Barcelona, València, Madrid, Bilbao, Sant Sebastià i Sevilla. A casa seva emmagatzema prop de 200 trofeus. "L'atletisme és un esport molt complet i m'ha permès conèixer a molta gent, i viatjar molt", assegura.

Cada dia fa esport

Avui dia, el barceloní camina entre 12 i 14 quilòmetres cada dia i dues vegades a la setmana juga a tenis al CTN Sant Cugat. "No deixaré l'esport fins que em mori. Per la salut, m'ha anat molt bé", afirma.
Sempre vinculat al món de l'esport, en els últims anys col·labora amb ajuntaments i clubs de la Costa Daurada en la recerca de voluntaris per a diferents proves atlètiques. També ofereix xerrades sobre com evitar lesions en l'atletisme, "i no haver d'anar tant al metge".

Domingo de Pablos Pérez va néixer a Topas (Salamanca), però des de fa 55 anys que viu a Barcelona. És empresari.

 
Comentaris

Destaquem