El DSV CV Sant Cugat cau amb honor en el seu primer partit en uns play-off pel títol

Les santcugatenques lluiten fins al final, però perden 2-3 en el 'tie-break' amb l'Avarca Menorca i i necessiten guanyar el segon partit de la sèrie per seguir en la lluita

El DSV CV Sant Cugat cau per 2 sets a 3 davant l'Avarca Menorca en un trepidant primer partit de quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Iberdrola.

Disputat el dissabte 13 de març, el matx ha tingut moltes emocions i ha estat molt igualat i, tot i que les santcugatenques han estat dues vegades per sobre en el marcador, l'Avarca de Menorca s'ha refet i ha acabat adjudicant-se el primer punt de l'eliminatòria.

Cara i creu en el 1r i 2n set

El DSV CV Sant Cugat ha començat amb atacs molt curts i amb punts d'Anna Newsome i Aina Berbel per posar el 3 a 1 en l'electrònic. Tot i això, el conjunt visitant no s'ha desenganxat del marcador i el partit ha continuat igualat (6-4).

Posteriorment les vermell-i-negres han continuat igual i gràcies al bon bloqueig i a errors rivals, l'avantatge en el marcador s'ha ampliat fins a un inesperat 14-5. Itziar López i Camila Maldonado han aparegut en aquest tram amb 2 punts cadascuna.

L'Avarca Menorca estava totalment desdibuixat i això ho ha continuat aprofitant el conjunt local jugant de forma molt plàcida. Les santcugatenques han arribat a guanyar per 18 a 6, però a la recta final del set han abaixat la intensitat i la concentració i les rivals s'han acostat tímidament (22-13). Finalment les locals han tancat el set amb 25 a 20 a favor seu i han posat l'1-0 en el marcador.

Les santcugatenques han començat el segon set més erràtiques i l'equip rival ha encadenat un parcial d'1-7 gràcies a errors en recepció. Després d'un temps mort, el DSV CV Sant Cugat ha seguit igual de desencertat i només quatre punts, un de Maldonado, un de Bové i dos de Berbel han pogut superar la defensa rival (4-10).

El segon set ha estat tot el contrari que el primer i en aquest cas les vermell-i-negres s'han mostrat més incomodes a la pista. Amb això, les menorquines han mantingut un coixí de 6 punts a favor seu.

El DSV CV Sant Cugat no s'ha rendit i encara que la distància ha estat considerable, quatre punts d'Itziar López i un de Bové han acostat a les locals (14-18). Berbel sota la xarxa i Itziar López amb aportació ofensiva han mantingut una petita esperança per a les santcugatenques. No obstant això, les locals han pagat car el mal inici de set i han caigut per 19 a 25 i el partit s'ha igualat a 1.

3r i 4t set un per a cada equip

Les santcugatenques han començat el tercer set amb un avantatge de 4 a 0 amb 4 punts consecutius d'Itziar López. El DSV CV Sant Cugat ha tornat a pujar la intensitat en atac i amb punts ràpids ha pogut ampliar el parcial fins al 8 a 3.

Tot i l'avantatge inicial, la igualtat ha regnat en el joc i les rivals han tornat a acostar-se en el marcador (13-10). Posteriorment, el partit s'ha igualat encara més i les balears han equilibrat el marcador a 16.

Després de la igualtat, les santcugatenques han encadenat un parcial de 4 a 1 gràcies a la bona defensa que estaven realitzant (20-17), però les menorquines han contrarestat amb un fort servei davant un DSV CV Sant Cugat que ho tenia molt de cara per al 2 a 1. Els posteriors punts han estat un intercanvi en un final de set molt igualat i amb l'aportació de totes les jugadores el DSV CV Sant Cugat ha pogut endur-se'l per un àmpli i lluitat 29-27.

En el quart set, les vermell-i-negres han començat per davant un igualat inici en què cap dels dos equips s'ha desenganxat en el marcador. Les santcugatenques han començat el parcial erràtiques i tot i que han sumat 7 punts i han mantingut la igualtat, dos errors han decantat lleugerament la balança per a les balears (7-9).

Seguidament el partit ha continuat igualat i ha tingut molts bloqueigs per part dels dos conjunts. Tot i el desavantatge de 2 punts, les locals han seguit amb un atac agressiu, que les ha mantingut en el partit. La parella Newsome i Berbel en el bloqueig ha estat clau per a les locals.

El set ha succeït tota l'estona amb 2 punts per sobre per a les visitants i amb això s'han acabat imposant per 23 a 25 i han empatat el partit.

'Tie-break' i victòria visitant

El partit s'ha igualat amb empat a 2 i en el darrer set la tensió ha estat la protagonista. Cada punt s'ha treballat molt per part dels dos equips, les santcugatenques han lluitat el partit fins al final amb un atac i una defensa molt bona, però han anat tota l'estona per darrere en el marcador. Finalment, amb un major encert, les visitants han capgirat el partit i han guanyat el 'tie-break' per un ajustat 14 a 16.

Rafa Ruiz: "No li puc retreure res a l'equip"

L'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz ha valorat l'esforç de les seves jugadores: "Estic content, la veritat és que hem treballat molt bé i hem estat intenses en tot moment, no li hem perdut la cara al partit. El quart set ha sigut una llàstima, perquè hem tingut opcions de tancar-lo".

També ha parlat de la necessitat d'haver de guanyar per continuar en la lluita pel títol de lliga: "Sabem que serà un partit a vida o mort i haurem de treure la millor versió, per guanyar i per forçar el tercer partit. Ens haurem de preparar molt bé".

Guanyar per forçar el tercer partit

Les santcugatenques necessiten la victòria en el segon partit de l'eliminatòria d'aquests quarts de final per forçar el tercer i seguir amb opcions d'accedir a semifinals. El partit es disputarà a Menorca el dissabte 20 de març.