El DSV CV Sant Cugat fa història i lluitarà pel títol de la Superlliga Iberdrola

Les santcugatenques guanyen 3 a 2 al Cajasol Vóley Dos Hermanas i jugaran el play-off pel títol per primera vegada a la història davant de l'Avarca de Menorca

El DSV Club Voleibol Sant Cugat aconsegueix una fita històrica i jugarà per primera vegada els play-off pel títol de la Superlliga Iberdrola. Les vermell-i-negres depenien d'elles mateixes per classificar-se i han aconseguit guanyar davant el Cajasol Vóley Dos Hermanas. En el partit disputat aquest dissabte 6 de març, les de Rafa Ruiz s'han imposat per 3 a 2 al conjunt andalús i han aconseguit aquesta classificació insòlita per als play-off pel títol.

Les santcugatenques han començat el primer set erràtiques i amb una mica de dubtes i això ha suposat que les rivals encadenessin un parcial inicial de 2 a 6. Tot i això, s'han refet del mal inici i després del 6 a 7 un parcial de 8 a 2, gràcies a un major encert en atac ha posat el 14 a 9 en el marcador. A partir d'aquí, el DSV CV Sant Cugat ha continuat amb la bona línia de joc i tot i que les visitants no s'han rendit en cap moment les santcugatenques s'han acabat imposant per 25 a 20 i han posat l'1-0 en el marcador.

Voleibol femeni superlliga iberdrola DSV CV Sant Cugat Cajasol Voley dos hermanas Fotos Bernat Millet 14

En el segon set, les santcugatenques han tornat a començar erràtiques en defensa i les andaluses s'han tornat a avançar en el marcador. En aquest cas, les visitants han pogut mantenir l'avantatge amb un bon atac, tot i això després del 6 a 11, un parcial de 6 a 11 ha empatat el partit a 12 i els següents punts han passat a ser un intercanvi de punts fins al 18 a 18. Finalment, les santcugatenques no han pogut imposar-se i les andaluses han empatat a 1 posant el 21 a 24.

El tercer set també ha començat amb les visitants per sobre en el marcador i els errors tant en defensa com en atac han avançat quatre punts a les visitants en el principi del set i que s'ha mantingut fins al 7 a 11. A partir d'aquí el talent atacant del DSV CV Sant Cugat ha tornat a aparèixer i les de Rafa Ruiz han remuntat per al 13 a 14. Posteriorment, les sevillanes han tornat a escapar-se en l'electrònic i han ampliat distàncies a 4 punts (14 a 18). Al final, les visitants superiors en la pista en el tercer parcial han remuntat amb 21 a 25 i han posat l'1-2.

El quart set ha començat de cara per a les santcugatenques amb un 5 a 2. Tot i que les santcugatenques han començat per davant el marcador, el partit ha continuat igualat i el conjunt rival no s'han desenganxat en el marcador. Les santcugatenques han anat de menys a més en el set i a partir del 13 a 10 un parcial de 5 a 1 ha ampliat el marcador a 7 punts amb 18 a 11. Un set on les vermell-i-negres s'han mostrat més encertades i més concentrades en totes les facetes del joc. Amb això, les vermell-i-negres han pogut mantenir la renda a favor i han guanyat el set per 8 punts de diferència (25 a 17) i han enviat el partit al tie-break.

Finalment el set del desempat ha estat amb un partit igualat, en què els dos equips s'han mostrat agressius en atac. Les de Rafa Ruiz han lluitat fins al final i han pogut emportar-se el darrer set, per un ajustat 15 a 13.

Itziar López amb 13 punts i Camila Maldonado i Raquel Brun amb 12 han estat les més destacades del partit.

L'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz ha valorat la classificació de l'equip per als play-offs: "Estic molt il·lusionat, és un somni fet realitat. Porto 14 anys al club i he passat per moltes etapes. Hem posat a l'equip sènior al més alt del vòlei espanyol, érem referents en la base, i ara es pot dir que som referents també amb el primer equip. Estic emocionat d'haver aconseguit aquesta fita històrica i molt content per la classificació".

Amb tot el DSV CV Sant Cugat assoleixen la cinquena posició amb 39 punts, la màxima puntuació aconseguida per al conjunt vermell-i-negre en la màxima categoria del vòlei estatal. A més, les santcugatenques finalitzen una gran lliga regular amb un balanç de 14 victòries i 8 vuit derrotes en 22 partits disputats, en la 5a posició. Ruiz també ha volgut destacar el gran canvi respecte a la temporada anterior: "Crec que hem anat de menys a més durant els darrers anys. La clau és que l'equip estava molt confiat i ha tingut ganes de fer les coses bé des del principi. També hem sabut sobreposar-nos als moments d'adversitat i ser molt madurs en cada partit".

La derrota de l'OSACC Haro Rioja Voley a la pista de l'Avarca Menorca per 3 a 1 ha fet que, tot i no sumar els tres punts, les santcugatenques s'hagin classificat per al play-off de la Superlliga Iberdrdrola. Les vermell-i-negres s'enfrontaran als quarts de final del play-off al conjunt menorquí, que ha acabat quart amb 47 punts. "Afrontem el repte sense pressió, però amb moltes ganes, ens hem guanyat el dret d'estar aquí i també volem somiar una mica més. Per descomptat, intentarem guanyar" ha sentenciat Ruiz.