El DSV CV Sant Cugat mostra la seva superioritat i fa un pas de gegant cap a la salvació

Les santcugatenques superen 3-1 a un intens Madrid Chamberí, es distancien a 7 punts de la salvació i continuen amb opcions d'entrar a les places per disputar la Copa de la Reina

El DSV CV Sant Cugat fa els deures i supera per 3 a 1 a un Madrid Chamberí que només ha pogut lluitar en un set, un partit en què les santcugatenques han acabat sent molt superiors.

El partit, disputat aquest dissabte 28 de novembre al Pavelló de Valldoreix, tot i que ha acabat amb 3 a 1 ha estat disputat. En el primer set el DSV CV Sant Cugat ha passat per sobre del Madrid Chamberí i l'ha guanyat per un clar 25 a 16. En el segon les madrilenyes han sortit amb més intensitat i els guions s'han canviat, finalment el parcial ha caigut de la banda visitant 17 a 25. Tot i això, el tercer i quart set, tot i que han estat disputats sobretot al principi, les santcugatenques han imposat la seva autoritat a la pista i han acabat guanyant-los també de forma clara per 25 a 17 i 25 a 16. La jugadora vermell-i-negre Raquel Brun ha estat la més destacada del parit amb 19 punts, 9 dels quals els ha fet en l'últim quart.

Amb aquesta victòria el DSV CV Sant Cugat és 7è amb 13 punts a només dos punts de l'OSACC Haro Rioja Voley, 6è amb 15 i en posició d'accés a la Copa de la Reina. Les santcugatenques sumen 5 victòries i 5 derrotes en 10 partits i encara tenen opcions d'accedir al torneig del "KO", tot i que les vermell-i-negres no depenen d'elles mateixes i hauran d'esperar a la propera jornada per saber si hi accediran per primera vegada a la seva història.

El pròxim partit de les santcugatenques, l'últim de la primera volta, serà al camp del CV Sayre CC La Ballena canari, el dissabte 5 de desembre a les 18:00 hores, 8è amb 10 punts a la classificació. Les santcugatenques tenen l'obligació de sumar els 3 punts i esperar que l'OSACC Haro Rioja Voley, principal implicat amb les santcugatenques en la lluita per la sisena plaça, no sumi de 3 en 3 en els seus partits pendents, entre setmana amb el CV Sayre i l'última jornada de la primera volta amb el Feel Volley Alcobendas.

Després del partit, l'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz, s'ha mostrat satisfeta amb el treball de les seves jugadores: "Per nosaltres el més important era aconseguir els tres punts contra un rival molt directe, estàvem a 4 punts del descens i ara a 7. Estem molt contents per la victòria, són tres punts vitals que ens allunyen del descens, que és el nostre principal objectiu. Aquest any la lliga està molt igualada i hi ha molt nivell, el que hem de fer és jugar bé per tenir opcions de guanyar a qualsevol equip".

Tot i la victòria ha volgut restar importància al fet de tenir opcions de classificar-se per la copa: "La conseqüència de jugar bé ens dóna tenir opcions de classificar-nos, però a banda d'això el més important per nosaltres és evitar el descens. Si la propera jornada guanyem, encara ens allunyarem més, però per altra banda, això ens donarà opcions d'estar a la copa, encara que no depèn de nosaltres. Estic content amb l'esforç de l'equip i vull felicitar a les noies que estan treballant molt bé, juguen com un equip i això és el que ens dóna victòries".

Els dos primers sets, un per a cada equip

El DSV CV Sant Cugat ha començat molt intens en el partit i només començar han enllaçat un parcial de 6 a 0 i sorprenentment han trencat ràpidament el partit. Un punt i un bloqueig d'Andrea Bové, un punt en servei d'Itziar López i 3 errors de les rivals han posat aquest avantatge de sis punts. Després d'aquest parcial ampli, l'agressivitat en atac de les santcugatenques ha continuat i el parcial s'ha ampliat fins a l'11 a 3. Amb l'ampli avantatge, les santcugatenques han afrontat el segon tram del set amb més tranquil·litat. Les madrilenyes s'han arribat a posar 5 punts per sota, però al final les vermell-i-negres han tornat a estar encertades en atac i en un intercanvi de punts han guanyat el set per un clar 25 a 16.

El segon set ha estat tot el contrari. El Madrid Chamberí s'ha mostrat més encertat en el vessant atacant i més segur en defensa i ha encadenat un parcial inicial de 2 a 7, tot davant un DSV CV Sant Cugat més erràtic en atac i més fluix en defensa. Després d'aquest parcial inicial Rafa Ruiz ha demanat temps mort per intentar tallar l'embranzida visitant, però el guió ha continuat estant el mateix. Les santcugatenques no trobaven solucions i la inquietud ha passat al bàndol local. En el segon set el Madrid Chamberí s'ha mostrat més agressiu i més encertat en els llançaments sobretot des de la cantonada, i les vermell-i-negres no han trobat la solidesa defensiva aconseguida al primer set quart. Amb això, el guió ha estat el mateix que al primer quart, però amb l'avantatge per a les madrilenyes. Les santcugatenques s'han arribat a costar a 4 punts, però al final han caigut per un clar 16 a 25.

El DSV CV Sant Cugat ha mostrat la seva superioritat en els dos darrers sets

En els dos següents sets, el Sant Cugat ha mostrat la seva autoritat i els ha guanyat clarament, i amb això ha aconseguit els 3 punts.

Tot i això, en el tercer, les santcugatenques han començat imprecises, com en el segon, i les madrilenyes han tingut un petit avantatge, en la part inicial del set. Però aquest cop, les santcugatenques no s'han desenganxat del marcador. L'inici d'aquest set ha estat més equilibrat que els anteriors i l'intercanvi de punts ha estat present fins al 6 a 6. Després d'això, les locals han posat la directa i han encadenat un parcial de 7 a 1 per posar el 13 a 7 amb un bon desenvolupament ofensiu. Els erros defensius de les madrilenyes han tornat a aparèixer i per aquesta via és on les locals han aconseguit la majoria de punts. Després del 13 a 7, el Chamberí ha encadenat un parcial d'1 a 4 per posar el 14 a 11, però les santcugatenques no s'han deixat intimidar i han tornat a guanyar còmodament per 25 a 17.

Amb això, les santcugatenques han afrontat l'últim set amb la tranquil·litat de l'avantatge, encara que seguien imprecises i amb errors poc comuns en la recepció i en el posicionament defensiu. En la part inicial del set, el Madrid Chamberí ha tingut l'avantatge del marcador, però el potent llançament d'Aina Berbel i Raquel Brun, gran destacada del set amb 9 punts, han mantingut amb vida a les santcugatenques fins que s'ha arribat al 13 a 15.

A partir d'aquí el Madrid Chamberí s'ha desconnectat totalment del partit de forma inesperada i això ho han aprofitat les vermell-i-negres, que amb un contundent parcial de 12 a 2 s'han imposat en el quart set 25 a 17 i han pogut guanyar el partit.