El DSV CV Sant Cugat tomba el líder i continua en la lluita per la sisena plaça

Les santcugatenques guanyen 3-0 amb una clara superioritat al Sanaya Libby's La Laguna i segueixen en la lluita amb l'Haro Rioja per disputar els play-offs pel títol de la Lliga Iberdrola

El DSV Club Voleibol Sant Cugat guanya, aquest dissabte 13 de febrer, a la tarda, per 3 sets 0 el líder, el Sanaya Libby's La Laguna, i aconsegueix una gran victòria per seguir aspirant a disputar els play-offs pel títol de la Lliga Iberdrola. Les santcugatenques firmen un gran partit i s'han imposat en els tres sets per guanyar uns tres punts molt importants.

El partit ha començat igualat i cap equip s'ha desenganxat en el marcador on el parcial ha començat amb un intercanvi de punts. Els dos equips han tingut alguns errors en atac que han donat punts a l'equip visitant i ni santcugatenques ni canàries han pogut encadenar parcials amplis. A partir del 18-18 un parcial de 4-1 ha posat 3 punts de diferència per al DSV CV Sant Cugat i aprofitant-se dels errors de les rivals, sumats a un bon atac, les de Rafa Ruiz han guanyat el primer set amb un resultat ajustat de 27 a 25.

El segon set ha estat calcat al primer pel que fa a joc i marcador i la igualtat ha regnat en el terreny de joc. Tot i això, en la part inicial del set a les santcugatenques les ha costat trobar més situacions d'atac que no pas al primer set i les visitants s'han imposat amb parcials de 3 punts d'avantatge. El lleuger mal inici del DSV CV Sant Cugat s'ha esvaït en la segona meitat del set i a partir del 6-9 un parcial de 4-0 ha tornat a igualar el marcador. A partir d'aquí s'ha arribat al final del set amb un intercanvi de punts on cap equip ha pogut desenganxar-se i a la part final, les santcugatenques han estat més contundents i han pogut posar el 2-0 al marcador amb un altre parcial ajustat de 25 a 23.

El 2-0 ha donat molta moral a les santcugatenques i en el tercer set el seu joc ha estat incontestable. Les de Rafa Ruiz han mostrat un gran nivell en atac davant un conjunt canari que ha tingut molts problemes en la recepció de l'agressiu atac que han plantejat les santcugatenques. Amb això, les vermell-i-negres han trencat el set ràpidament a partir del 5 a 4 i han acabat guanyant per 8 punts de diferència per obtenir tres punts valuosos de cara a la lluita per la sisena posició, que dóna accés al play-off pel títol.

Itziar López amb 15 punts i Camila Maldonado i Aina Berbel amb 11 cadascuna han estat les més destacades per a un DSV CV Sant Cugat que ha mostrat una gran superioritat tant a nivell ofensiu com defensiu.

Després del partit l'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz ha destacat la gran victòria que han aconseguit les seves jugadores: "Avui, davant el líder, hem jugat molt bé en totes les facetes, en recepció, en atac, en la passada i en el bloqueig. Veníem de jugar un partit dur a Lugo i la veritat és que estic molt content, l'equip està funcionant i estem molt cohesionats".

I també ha analitzat les opcions de l'equip per estar entre els sis primers classificats: "Hem de sumar en els tres partits que ens queden i estem treballant bé per continuar tenint opcions. El nostre objectiu, que era la permanència, ja està més que complet i ara somiem amb un play-off que mentre continuem amb opcions lluitarem per aconseguir estar-hi".

També ha parlat la capitana de l'equip, Camila Maldonado: "Al principi de temporada l'objectiu era la permanència. Però ha anat passat la temporada i ens hem trobat amb resultats molt bons, amb un equip que treballa molt bé i molt unit i això ens ha permès lluitar per objectius més ambiciosos".

Maldonado ha analitzat les opcions de l'equip per entrar al play-off: "El pròxim partit davant l'Haro Rioja serà vital, el que guanyi el partit serà el que ho tingui més de cara. Intentarem aconseguir els 3 punts, però estar lluitant per això és un regal i no suposa cap pressió per a nosaltres".

I finalment ha lamentat que aquesta temporada no hagi pogut assistir el públic al Pavelló de Valldoreix: "Està sent una temporada d'ensomni per tots, la gent ho viu des de casa, però és una pena perquè ens haguessin ajudat molt".

Virtualment empatades amb el 6è classificat

El DSV CV Sant Cugat és 7è a la classificació amb 31 punts amb 11 victòries i 8 derrotes i ara mateix està empatat amb el 6è classificat l'OSACC Haro Rioja Voley, tot i que les de La Rioja encara han de disputar el partit d'aquesta jornada i dos més que el DSV CV Sant Cugat. Precisament aquest serà el rival de les vermell-i-negres, el pròxim 20 de desembre a les 18:00 hores, en el que serà un duel directe per optar a la sisena plaça de la Lliga Ibedrola.

Bon nivell ofensiu per endur-se el primer set

El DSV CV Sant Cugat ha començat el partit concentrat en defensa i amb una bona recepció que l'ha permès sumar els dos primers punts del matx.

Amb 2-3 en el marcador un bloqueig d'Aina Berbel i un punt ràpid de Raquel Brun després d'un mal retorn de pilota de les visitants han donat un parcial de 4-1 a les locals i han posat el 6-4 en el marcador.

Les de Rafa Ruiz han continuat encertades en atac i amb un joc fluid amb l'aportació de Raquel Brun, Camila MaldonadoItziar López en els primers punts cosa que ha fet que el marcador estigues igualat. Cap equip s'ha desenganxat en l'electrònic i l'intercanvi de punts ha estat el protagonista. Els dos conjunts han tingut alguns errors en atac i en bloqueig que han donat punts a l'equip contrari, això ha fet que el marcador anés variant amb l'empat i amb un o dos punts de diferència per a cada equip.

En la segona part del parcial Itziar López ha estat protagonista per al DSV CV Sant Cugat, ja que amb 12 a 14 ha estat anotadora de 4 punts per al seu equip. Tot això davant un CV Haris que s'ha mostrat erràtic en la recepció, tot i que també ha estat encertat en atac i el DSV CV Sant Cugat no ha pogut desenganxar-se en el marcador.

En el transcurs del set les vermell-i-negres han continuat amb encert i amb bones combinacions en atac i a partir del 18 a 18 han pogut agafar un avantatge de dos punts per a la recta final del set.

Finalment, una deixada d'Andrea Bové a prop de la xarxa ha posat el 24-21 i ha donat la primera oportunitat per al DSV CV Sant Cugat per a endur-se el set, però 3 bloqueigs consecutius del CV Haris, dos a Bové i un a Aina Berbel han posat el 24 a 24. Les visitants han ampliat el parcial amb un error en defensa de les vermell-i-negres, però un punt de Berbel, un bloqueig i un error en defensa de les visitants han posat el 27 a 25 i l'1-0 per a les santcugatenques en un primer parcial molt disputat.

Igualtat i 2-0 set per al DSV CV Sant Cugat

El segon set ha començat igual que el primer pel que fa a igualtat en el marcador. Pel que fa al joc, a les santcugatenques les ha costat més atacar i les canàries s'han mostrat agressives en el colpeig buscant les cantonades, però 3 errors defensius han mantingut les locals dins el partit amb dos punts de desavantatge. Itziar López, que estava fent mal a les rivals des de la banda esquerra ha seguit amb el nivell del primer set i ha sumat 2 punts més en l'inici del parcial.

Amb 6-9 semblava que el set es començava a decantar per a les visitants, però un parcial de 4-0 ha avançat a les santcugatenques 10-9 i ha tornat a igualar el partit. La remuntada ha donat confiança a les de Rafa Ruiz i les jugadores han tornat a generar bones combinacions ofensives per generar espais.

L'avantatge de 6 a 9 inicial ha estat un miratge perquè a partir del 10-9 el marcador no s'ha tornat a desequilibrar més i els dos equips han mostrat un bon nivell ofensiu i defensiu per mantenir la igualtat en l'electrònic.

Itziar López, gran protagonista de les locals i Anna Newsome amb 2 punts consecutius han posat el 20 a 18 i dos punts d'avantatge per a les vermell-i-negres. Després d'això les visitants han pogut mantenir l'avantatge de dos punts gràcies a una bona defensa i l'encert atacant de MaldonadoBové i el marcador s'ha anat alternant fins al 24 a 22.

Les santcugatenques han tingut pilota per assegurar un punt en aquest partit, Andrea Bové ha errat el primer atac, però Aina Berbel amb un colpeig dur i baix ha posat el 25 a 23 i el 2-0 en el marcador.

Tercer set per certificar una gran victòria

Les santcugatenques han començat amb avantatge de 5-2 al marcador gràcies a 4 errors del CV Haris i un punt de Camila Maldonado que han fet que l'entrenador rival demanés temps mort. Després d'això, gràcies a una deixada d'Andrea Bo​vé i un fort colpeig d'Aina Berbel, les locals han pogut mantenir l'avantatge de 3 punts per al 7 a 4.

Les santcugatenques han seguit amb un bon nivell atacant i han aprofitat els errors en recepció de les visitants per amb un parcial de 4-2 posar un 11 a 6 en el marcador.

A partir d'aqui un parcial de 6 a 5 ha ampliat el marcador fins a 8 punts d'avantatge per a les de Rafa Ruiz amb un conjunt visitant que ha continuat erràtic en la recepció i que no ha pogut amb l'agressivitat de les locals sobretot en mans d'Itziar López i Aina Berbel.

Finalment, el resultat de 19 a 10 ha començat a encarar el partit per a les vermell-i-negres, que han pogut mantenir l'avantatge de 8 punts per posar el 22 a 14. Els errors s'han succeït en el tram final del set i les visitants han pogut reduir tímidament el resultat, però el DSV CV Sant Cugat ha acabat d'endur-se un enorme triomf per 25 a 17 en un tercer set en què han estat molt superiors.

Victòria a Lugo en la jornada intersetmanal

Les santcugatenques han sumat sis punts de sis en una setmana en què tenien doble compromís. El DSV CV Sant Cugat va jugar entre setmana, el dimecres 10 de febrer, i es va imposar per 0 a 3 en la seva visita a l'Arenal Emevé en un partit més igualat de l'esperat.

Les de Rafa Ruiz es van imposar en els tres sets en un partit molt disputat per part de les locals. Uns parcials de 25 a 27, 12 a 25 i 22 a 25 van donar la victòria i tres punts més a les vermell-i-negres.