El DSV Sant Cugat, eliminat del play-off al títol amb la derrota vers l'Avarca de Menorca

Les vermell-i-negres no han jugat el seu millor partit de la temporada i queden eliminades en els quarts de final del play-off al títol

Desenllaç cruel pel DSV Club Voleibol Sant Cugat, i és les vermell-i-negres diuen adeu a la temporada, després de perdre 1 a 3 la tornada dels quarts de final del play-off al títol davant l'Avarca de Menorca. Les santcugatenques, així, no han pogut desplegar el seu joc com en altres partits i, tot i plantar cara, queden eliminats de la lluita pel títol, després de no poder aixecar el 3 a 1 de l'anada.

En l'inici del primer set, ha estat l'Avarca de Menorca qui ha pogut avançar-se en l'electrònic, a través de rematades molt potents (2 a 6). Amb això, les vermell-i-negres han provat ser més agressives en els seus atacs, no obstant això, les rivals sortien molt endollades sobre el terreny de joc, obligant a Rafa Ruiz demanar el primer temps mort per aturar l'ofensiva visitant (5 a 10).

L'aturada del joc ha estat positiu per al DSV Club Voleibol Sant Cugat, que amb una Camila Maldonado efectiva en el servei, ha pogut retallar distàncies (8 a 11). Tanmateix, ha estat un miratge, i és que les menorquines estaven molt precises i seguien obrint escletxa en el marcador (11 a 18), obligant al tècnic local a tornar a demanar un temps mort. Així doncs, el set no ha tardat en decantar-se a favor de l'Avarca de Menorca, que ha guanyat 13 a 25, sent molt superior durant tot aquest parcial inicial.

El segon parcial ha començat molt igualat per part dels dos equips, més fruit per les imprecisions d'ambdós conjunts des del servei (5 a 5). Un cop superat aquest inici regular, les menorquines demostraven que estaven més entonades (5 a 8), obligant a Ruiz a tornar a aturar la bona dinàmica rival des de la banqueta.

Camila Maldonado i Aina Berbel, però, no estaven disposades a deixar que l'Avarca de Menorca tornés a escapar-se en el marcador, i amb decisió des de la xarxa, aconseguien forçar la igualada (13 a 13). A partir d'aquí, les sensacions s'han equilibrat, tot i que les menorquines es mostraven un pèl superiors que les locals (18 a 18).

Així doncs, final d'infart el que s'ha viscut en aquest segon set, en el qual, 2 errades locals, facilitaven que l'Avarca de Menorca tingués a tocar el set (21 a 23). Les santcugatenques, tot i això, no han tirat la tovallola i igualaven de nou aquest segon parcial amb molta confiança en elles (23 a 23), però al final, el parcial ha acabat a favor del conjunt visitant (23 a 25).

Les locals busquen una remuntada èpica

Ambdós equips arribaven al tercer set conscients del que estava en joc i amb els nervis en el cos. Amb això, les vermell-i-negres sabien controlar millor el pols en els minuts inicials del tercer set, amb una Raquel Brun tirant pilotes creuades, impossibles per a la defensa rival (9 a 6).

El DSV Club Voleibol Sant Cugat, així, estava molt millor en aquest parcial, i amb l'aportació de la jove Zoi Mavrommatis, ha pogut obrir una escletxa en el marcador (15 a 11). A més, les vermell-i-negres han allargat les seves bones sensacions (19 a 15), forçant així que el tècnic rival demanés un temps mort. L'aturada, tanmateix, ha complert l'objectiu, i és que les menorquines, quan semblava que estaven fora del parcial, es tornaven a reenganxar (19 a 18). Tot i això, en un tram final molt agònic, les vermell-i-negres assolien sumar el primer set, després del 27 a 25.

Com no podia ser d'una altra manera, i arribats aquest punt del partit, el resultat es mantenia molt igualat en els compassos inicials del quart set (5 a 5). Passats els minuts, les menorquines han pogut liderar el parcial (11 a 12), tot i que el DSV Club Voleibol Sant Cugat seguia darrere com una ombra.

Les vermell-i-negres han continuat amb una sòlida i combativa defensa, evitant així que l'Avarca de Menorca marxés del partit. Tanmateix, amb un seguit d'errades locals, les rivals no han desaprofitat per desplegar totes les seves armes per deixar quasi per sentència el partit (16 a 20), abans d'un temps mort de Rafa Ruiz. Tot i que les locals han tret les urpes, no ha estat suficient per a tombar un sòlid Avarca de Menorca, que aconsegueix plaça per a les semifinals del play-off al títol, després de guanyar 22 a 25 el darrer set.

Rafa Ruiz, tècnic del DSV Club Voleibol Sant Cugat, confessa que l'equip no ha tingut el seu dia: "No hem jugat bé, i és que hem estat incòmodes en tot moment, hem sumat molts errors absurds i no hem estat encertats en el contraatac. A més, quan defensàvem bé, no trobàvem situacions favorables per sumar i, quan hem tingut opcions de posar-nos per davant, no ho hem aprofitat".

Amb tot, el tècnic vermell-i-negre considera que l'equip ho ha donat tot durant la temporada: "Ho hem donat tot, però no ha sortit bé. La tensió i les emocions han anat en contra i hi ha hagut situacions que no hem sabut controlar i no podem demanar més. Tot i això, estem molt contents de la temporada, hem fet assolit un resultat històric i som un model de club, el qual la gent s'identifica".