El DSV Volei Sant Cugat guanya i jugarà un any més el play-off pel títol

Les vermell-i-negres depenien de si mateixes per classificar-se per 3r any consecutiu per lluitar pel títol de la màxima categoria estatal del voleibol

Victòria importantíssima del DSV Club Voleibol Sant Cugat per certificar un any més la seva presència en el play-off al títol de la Superlliga Iberdrola, i és que les vermell-i-negres s'han imposat 3 a 1 al CV Sayre La Ballena, el dissabte 18 de març. El partit era a vida o mort, i és que el conjunt que perdés es quedava fora de les 6 primeres posicions, no obstant això, les santcugatenques han jugat un partit excels per optar per 3r any consecutiu a aixecar el títol.

Des del xiulet inicial, ambdós conjunts han sortit sobre el terreny de jocs conscients de tot el que estava en joc i fruit d'això s'ha mantingut la igualtat en els compassos inicials (6 a 6). Les locals, no obstant això, han fet un pas endavant en atac, i aprofitant l'encert d'Itziar López, han obert una escletxa en el marcador (14 a 10). Les visitants no han tirat en cap moment la tovallola, i han buscat jugades col·lectives per reenganxar-se en l'electrònic (18 a 16). En el tram final d'aquest primer set, però, les canàries no han estat gens precises i han permès al DSV Club Voleibol Sant Cugat sumar el primer punt (25 a 18).

Aina Berbel, en la victòria del DSV Club Voleibol Sant Cugat vers el CV Sayre CC La Ballena. FOTO: Mireia Norberto

En l'inici del segon parcial, les vermell-i-negres han sortit com un coet, amb una entonada Zoi Mavrommatis des dels remats (10 a 5). Tot i l'avantatge, el CV Sayre CC La Ballena no ha defallit i ha estat capaç de tornar a forçar la igualada en el duel (14 a 14) en uns bons minuts de les visitants, que a més han pogut acaronar el set (17 a 19). El DSV Club Voleibol Sant Cugat s'ha vingut amunt gràcies al suport de l'afició, ha pogut tornar a empatar el duel. El talent i la potència de les joves jugadores Itziar López i Zoi Mavrommatis ha estat al final fonamental perquè les santcugatenques encarrilessin el duel (25 a 22).

El conjunt visitant era conscient que havia de fer un pas endavant si volia capgirar l'enfrontament i així ha estat, i tot i uns grans minuts de Raquel Brun en l'inici del 3r set, les canàries han pogut posar terra per mig (8 a 15). Les vermell-i-negres no volien que tornessin fantasmes del passat i han intentat capgirar el marcador, però en aquest parcial, no ha estat suficient, decantant-se a favor del conjunt rival (16 a 25).

Raquel Brun, del DSV Club Voleibol Sant Cugat, ha estat clau en la classificació de les santcugatenques al play-off pel títol. FOTO: Mireia Norberto

El fet de perdre un set ha significat un cop d'atenció per a les locals, que han sortit amb una actitud renovada en el 4t parcial. Amb això, les santcugatenques s'han aferrat als atacs de Raquel Brun per tornar a agafar l'avantatge (11 a 7) i tornar a encarrilar així el duel. El partit, però, encara no estava resolt, i les vermell-i-negres han hagut de lluitar de valent davant un conjunt canari que encara no donava el partit per perdut (15 a 15). De nou, però, les visitants han patit una desconnexió, acumulant un seguit d'errors, que no ha perdonat el DSV Club Voleibol Sant Cugat per sentenciar el partit (25 a 17).

Amb aquesta victòria vers el CV Sayre CC La Ballena, conjunt que abans del partit ocupava la 5a posició de la classificació, les santcugatenques fan un pas en la taula i s'acomiaden de la fase regular en la 5a posició, amb 35 punts, 1 per sobre del CV Kiele Socuéllamos, 6è classificat, i 2 de les canàries, equip que s'ha quedat fora del play-off al títol. En els quarts de final de la competició, les vermell-i-negres es veuran les cares vers el Cajasol Voley Dos Hermanas, al millor de 3 partits.