Dues badades deixen sense efecte la remuntada de la UESC (51-52)

El conjunt entrenat per Vicenç Poblet perd el seu primer partit contra el Bàsquet Ateneu Montserrat

El Pavelló 1 ha pogut veure en escena, per primera vegada aquesta temporada, la nova i renovada UESC de Vicenç Poblet, però no ho ha pogut fer amb una victòria. El conjunt santcugatenc, en un final molt ajustat, ha acabat perdent i encaixant la seva primera derrota de la temporada, després d'estrenar-se en la segona jornada del campionat amb una treballada victòria contra l'AB Premià.

Ha estat un partit atípic, estrany. La UESC ha començat molt bé, manant en el marcador i fent de la seva defensa la seva major virtut. La bona defensa i l'encert en el tir l'han permès obrir una petita escletxa en el primer quart de vuit punts (17-9)

Però el partit ha canviat de guió en el segon quart. La intensitat defensiva s'ha anat diluint i també les idees en atac, que davant un equip amb més centímetres com el BAM ho ha acabat pagant car. Per fer-nos una idea de com ha canviat el partit, en el segon i tercer quart la UESC només ha estat capaç de fer 19 punts, dos més que els que ha fet en el primer. El resultat en l'inici de l'últim quart era de 36-44.

Però ha arribat la reacció. No ha estat una reacció fulgurant, però suficient per aixecar el partit i aconseguir posar-se per davant en el marcador quan faltava minut i mig per acabar (48-47). El desenllaç però no ha estat l'esperat. Un triple local ha estat contrarestat ràpidament per les visitants amb un triple que posava el 51-52. Quan faltaven 12 segons per acabar, i amb possessió per a les visitants, les santcugatenques no han fet falta i s'han acabat exhaurint els segons.

Poblet: "Ens ha faltat maduresa"

L'entrenador de la UESC, Vicenç Poblet, ha reconegut que l'equip ha pecat d'inexpert, no només en l'última jugada sinó també en diverses fases del partit: "El partit l'hem portat bé a estones. Ha estat un tema de veterania, de saber jugar, de saber què busquem i què no. Hem d'anar a poc a poc".

Particularment sobre l'estranya darrera jugada, Poblet li ha restat importància: "És un tema de maduresa. Ho parlarem. No ens poden fer un triple, i en l'última jugada s'havia de fer falta. Ho aniran aprenent". Ha afegit que el d'aquest dissabte ha estat un partit per aprendre: "S'ha d'agafar ritme, més experiència, i aprendre d'això perquè no ens torni a passar".