Dur correctiu per a la UESC vers una UE Mataró molt superior

Els santcugatencs s'han vist molt superats pels rivals i encaixa la primera derrota de la Lliga Catalana EBA

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat ha caigut contundentment davant de la UE Mataró per un resultat de 47 a 83, el diumenge 12 de setembre, en un partit en el qual els rivals han estat molts superiors. Tot i la derrota, la primera de la competició, els vermell-i-negres encara tenen opcions de classificar-se pels quarts de final de la Lliga Catalana EBA.

El partit ha començat amb imprecisions per part dels 2 equips, i tot i que la UESC ha pogut avançar-se en el marcador, amb un triple llunyà de Bernat Camarasa, els mataronins han pogut capgirar l'electrònic amb tirs fàcils sota la cistella i amb llançaments exteriors (3 a 11). Els santcugatencs, per la seva banda, no han estat encertats en aquests minuts, i és que han arribat a perdre fins a 3 vegades la pilota en la conducció.

Norberto Guerra s'ha vist obligat a demanar temps mort per parar la sagnia anotadora i ha mogut jugadors, tanmateix, els rivals estaven endollats i, amb bones defenses, s'han escapat en el marcador (3 a 19). Alessandro Crespo ha trencat el parcial de 0 a 18, tanmateix, la UE Mataró ha tancat el parcial amb un triple, per col·locar el 5 a 22.

En el 2n quart, la UE Mataró ha seguit amb el seu joc i, amb llançaments sense dificultat, s'ha col·locat 7 a 26. La UESC, lluny del marcador, s'ha tret els nervis de sobre i ha pogut retallar distàncies, amb cistelles de Carlos Hernández i Bernat Camarasa i un tir lliure de Gerard Sola (10 a 26). L'intent de reacció local, però, ha estat un miratge i, tot i una cistella de Rodríguez i un triple de Patrick Reyes, els mataronins han continuat fent el seu joc fins al 15 a 42, resultat que reflectia l'electrònic en el pas pels vestidors.

Resultat dolorós per a la UESC

En la represa, la UESC ha buscat retallar distàncies amb una cistella de Ferran López i un triple de Rai Solivelles (20 a 45), tanmateix, els rivals seguien molt encertats i no deixaven opcions als santcugatencs (20 a 50). Amb l'avantatge favorable als mataronins, els visitants han començat a fer circular molt bé la pilota, evitant els intercanvis defensius santcugatencs i portant el partit al 26 a 62 en acabar el 3r quart.

El darrer quart el partit estava ja més que sentenciat i així ho ha entès la UE Mataró, que ha aprofitat per donar minuts als seus jugadors menys habituals. Tot i això, els visitants han continuat sent un corró per als vermell-i-negres, que han rebut un contundent 47 a 83 en un darrer quart en el qual la UESC ha mostrat una millor versió ofensiva.

Norberto Guerra, tècnic dels santcugatencs, ha fet balanç d'aquesta dolorosa derrota: "Ens hem vist superats per la UE Mataró, un gran equip que fa molts anys que juga cohesionat. Tanmateix, ni la setmana passada érem els millors ni aquesta som els pitjors, simplement ens hem enfrontat amb una de les millors plantilles de la categoria. És un partit que ens ajudarà a corregir errors, i és que encara estem en fase de construcció.

Amb tot, els vermell-i-negres es mantenen en la 2a posició del grup 2 i encararan la darrera jornada de la fase de grups amb opcions matemàtiques de classificar-se pels quarts de final. El seu pròxim rival serà el Baricentro Barberà, el pròxim diumenge 19 de setembre, únic equip que ja ha quedat eliminat de la Lliga Catalana EBA.