El Campionat Local de Natació Escolar, amb més de 300 participants

Hi han participat representants de 23 escoles i clubs de Sant Cugat

Un total de 323 nois i noies (72 més que al 2016) han participat aquest diumenge, 12 de febrer, a la tarda, a la piscina municipal de la ZEM Rambla del Celler, en el 18è Campionat Local de Natació Escolar. La competició s’ha desenvolupat al llarg de 5 hores. L'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), és qui organitza aquesta competició i, com a novetat, ha regalat un casquet a tots els participants. En l'edició del 2016 hi van participar 251.

Hi han competit representants de diferents escoles i clubs de Sant Cugat (23). Club Tennis Natació Sant Cugat, Àgora, Complex EMD Valldoreix, Europa, Arnau Cadell, Gerbert d’Orlhac, Pureza de María, Catalunya, L’Olivera, Pins del Vallès, Pi d’En Xandri, Ciutat d’Alba, Collserola, Joan Maragall, El Pinar i Avenç han estat alguns dels participants.

Augment de participació de l'alumnat de secundària

Un membre de l'organització, amb una participant del 18è Campionat Local de Natació Escolar. FOTO: Lali Álvarez

Les categories (masculina i femenina) que ha establert l'organització han estat les de prebenjamí de 1r any (nascuts el 2010); prebenjamí de 2n any (nascuts el 2009); benjamí (anys 2007 i 2008); aleví (anys 2005 i 2006); infantil (anys 2003 i 2004), i cadet (2001 i 2002). Cal destacar l'augment de participació de l'alumnat de secundària, que ha estat més del doble en relació a anteriors edicions. La categoria que ha comptat amb més participants ha estat la benjamí femení, amb 41 nedadores. L’organització ha lliurat una medalla als tres primers classificats de cada categoria i estil, i un trofeu pels tres primers classificats en la categoria d'equips.

Els nedadors i nedadores, no federats, han competit en tres estils: crol, braça i esquena. I ho han fet, com a mínim, en dos estils. També hi ha hagut competició de relleus mixtes (36 equips), en estil lliure per a cada categoria. Per aquesta prova, s’han format equips per escoles o clubs i aquests han estat integrats per 4 participants (2 nens i 2 nenes).

Final Local dels Jocs Escolars

Un any més, aquesta competició escolar té caràcter de Final Local. Els primers classificats de cada categoria, sexe i estil (excepte en la prova de relleus), aconseguiran una plaça per participar en la Final Territorial de Natació dels Jocs Esportius Escolars, que organitza la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

 
Comentaris

Destaquem