El Campus Sant Cugat Índia aconsegueix recaptar 5.500€ en el sopar solidari

120 persones van assistir al sopar solidari per recaptar fons per al Campus Sant Cugat Índia

Per sisè any consecutiu, del 13 al 26 de juliol, diferents persones relacionades amb l'esport santcugatenc seran a l'Índia per realitzar un campus amb infants del país. Fa prop de 6 anys, el Sant Cugat FC, amb l'estreta col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer,  va crear el Campus Sant Cugat Índia, amb l'objectiu de millorar la societat del territori a travès de l'esport.

Posteriorment, diferents clubs de Sant Cugat (la UESC, el QBasket, el Junior FC i el C.F.U. Mira-Sol) van unir-se a la iniciativa. Amb això, diferents entrenadors d'aquests clubs passen dues setmanes de cada estiu a l'Índia. Tot i tractar-se d'un campus amb moltes pinzellades d'esport i activitats lúdiques, l'esdeveniment compta amb molta més profunditat: "La funció del projecte és fer servir l'esport com a una eina d'integració social i amb l'objectiu de lluitar contra la desigualtat de gènere", explica Jaume Garcia, un dels responsables del projecte.

El Campus Sant Cugat Índia seria més difícil sense la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer, una entitat que treballa des de fa anys a l'Índia per millorar les condicions de vida i avançar en diferents aspectes del país. De fet, des de l'aspecte esportiu han aconseguit trencar amb tabús molt importants de la societat índia, com per exemple la pràctica del futbol entre les dones. "La Fundació ha fet grans avenços a través de l'esport. Per exemple, han creat la primera lliga femenina de l'Índia, que compta amb moltes jugadores", diu Jaume Garcia.

Un sopar amb èxit de participació i un gran ambient

Els 31 entrenadors del Campus Sant Cugat Índia hauran de costejar-se el viatge i l'estada a l'Índia durant les dues setmanes que dura l'esdeveniment. Per això, amb l'objectiu de rebre alguna ajuda dels ciutadans de Sant Cugat, els clubs participants, van organitzar aquest sopar solidari, el divendres 25 de maig. "Estem molt contents. Va ser un èxit de participació i, a més, la gent s'ho va passar molt bé amb la música i l'ambient va ser molt festiu.", diu Jaume Garcia.

El sopar tenia un cost de 25 euros i, entre el que van pagar les 120 persones que hi van assistir i les donacions que s'han anat fent amb l'anomenada fila zero (que encara és oberta), el Campus Sant Cugat Índia ha aconseguit recaptar 5.500 euros. En aquest sentit, Jaume Garcia explica que "és una molt bona xifra". Tot i això, confia en que encara es pugui recaptar més diners per a la cusa.

A banda del sopar, que organitzen conjuntament tots els clubs que participen en el Campus Sant Cugat Índia, cada club també organitza diferents activitats pel seu compte, amb el mateix objectiu de recaptar fons per al campus.

 
Comentaris

Destaquem