El CAR acull l'acte de lliurament de la Real Orden del Mérito Deportivo

La cerimònia, presentada per Ona Carbonell, s'ha celebrat, per primera vegada, al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat

Per primera vegada, el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat ha estat l'escenari de l'acte de lliurament de la Real Orden del Mérito Deportivo, que concedeix el Consejo Superior de Deportes (CSD) des de l'any 1982, en diferents categories.

L'han rebut un total de 29 esportistes, entrenadors, directius i mitjans de comunicació, entre els que cal destacar Santi Nolla, director del Mundo Deportivo (Medalla d'Or); la nedadora de la selecció espanyola de waterpolo, Anna Espar (Medalla de Plata); el tennista Marcel Granollers (Medalla de Bronze), i el Club Esportiu Júpiter (Medalla de Bronze). Entre els que no hi han pogut assistir-hi cal destacar el pilot de motociclisme Pol Espargaró (Medalla de Bronze).


Santi Nolla i Miguel Cardenal. FOTO: Localpres

Per què a Catalunya?

Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport del govern espanyol i president del CSD, ha explicat el per què, per primera vegada, aquestes distincions s'han lliurat a Catalunya: "Fer-ho a Madrid és complicat perquè no tothom hi pot venir. Recentment, hem fet aquest mateix acte a Madrid i avui ho fem a Catalunya. Seguirem apostant per aquest model de lliurar-los a Madrid i a Catalunya".

Aquest acte de la distinció de la Real Orden del Mérito Deportivo de l'any 2013 ha comptat amb la presència, entre d'altres, d'Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Joan Fontseré, director del CAR de Sant Cugat.

Ona Carbonell presenta la gala
L'acte, que ha presentat Ona Carbonell, nedadora de l'equip espanyol de natació sincronitzada, s'ha celebrat a la Sala d'Actes del CAR de Sant Cugat, amb més d'un centenar d'assistents. La cerimònia també ha comptat amb l'actuació de la gimnasta terrassenca Natàlia García, del Club Gimnàstica Sant Cugat Esportiu, i una exhibició de taekwondo.

El Club de Golf Sant Cugat ja la té
El Club de Golf Sant Cugat va rebre al juliol la Medalla d'Or de la Real Ordren del Mérito Deportivo, en el decurs de l'acte central del centenari (1914-2014) de l'entitat, que es va celebrar el divendres 4 de juliol, amb un sopar de gala. Aquest guardó és la màxima distinció en l'àmbit esportiu que dóna el govern espanyol a una entitat.

 
Comentaris

Destaquem