El CAR celebra els 30 anys i recorda els jocs de Barcelona, en el seu 25è aniversari

El centre esportiu d'elit passa a anomenar-se Centre d'Alt Rendiment Josep Lluís Vilaseca, un dels impulsors del CAR que també va ser exsecretari general de l'Esport de la Generalitat

Amb una posada en escena espectacular, amb colors, música, records i emocions, i davant d'unes 700 persones, el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Catalunya a Sant Cugat ha celebrat els seus 30 anys d'història (1987-2017) i ha commemorat, també, el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona'92. Això ha estat aquest dimarts, 25 de juliol, el mateix dia que fa 25 anys es van inaugurar els jocs.

Mireu les imatges de la celebració.

Centre d'Alt Rendiment Josep Lluís Vilaseca, el nou nom del CAR

Josep Lluís Vilaseca, Carles Puigdemont i el rei Felip VI. FOTO: Artur Ribera

Un dels moments més emotius ha estat quan el presentador de l'acte, el periodista esportiu de TVC, Bernat Soler, ha anunciat que el consell d'administració del CAR ha decidit que el centre esportiu d'elit passi a anomenar-se Centre d'Alt Rendiment Josep Lluís Vilaseca, exsecretari general de l'Esport de la Generalitat i un dels impulsors del CAR. En un breu, però emotiu discurs, Vilaseca ha dit "moltes gràcies a molts i molts gràcies a tots".

El consell d'administració també ha reconegut la tasca de Joan Antoni Prat, primer director del CAR, a qui ha lliurat la màxima distinció honorífica del CAR. També han estat distingits Pere Miró, l'actual vicepresident adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI) i Javier Gómez Navarro, secretari d'estat per a l'esport l'any 1992.

També han rebut un reconeixement les 15 ciutats subseus dels jocs de Barcelona: Badalona, Banyoles, Castelldefels, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Mollet, Reus, Sabadell, Sant Sadurní d'Anoia, Saragossa, La Seu d'Urgell, Terrassa, València, Vic i Viladecans.

Puigdemont: "El CAR i els Jocs són una història d'èxits que perdura en el temps"

 A l'acte hi han assistit unes 700 persones. FOTO: Artur Ribera

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha destacat que el CAR "és una instal·lació esportiva de referència mundial, com també ho és l'INEF o el Canal Olímpic. El CAR i els Jocs de Barcelona'92 són una història d'èxits que perdura en el temps" i que en els jocs de Barcelona "van aconseguir una societat més justa, formada i lliure a través de l'esport. I no van decebre perquè la societat s'hi va bolcar com mai. Van ser els Jocs de tots i per a tots, un reflex exacte de la forma de ser i actuar de Catalunya i de la seva gent, acollidora, emprenedora i il·lusionada, que sempre ha apostat pel multilateralisme i els principis que el fomenten, el respecte, el diàleg i el pacte".

El rei Felip VI ha assegurat que "els Jocs de Barcelona'92 van posar en relleu davant el món i davant nosaltres mateixos el que som capaços de fer i els grans èxits que podem aconseguir quan treballem conjuntament en una mateixa direcció, quan sumem l'esforç de tots" i també ha destacat "la meva convicció que tots junts continuarem la nostra trajectòria impulsant, millorant i augmentant el progrés que hem sabut aconseguir durant dècades d'esforç solidari".

El rei: "L'organització dels Jocs Olímpics de Barcelona'92 va ser perfecte"

Soraya Saenz de Santamaria, Carles Puigdemon i el rei Felip VI. FOTO: Artur Ribera

EI rei ha afirmat que el CAR "va ser pioner i va iniciar el camí per d'altres i que "l'organització dels Jocs de Barcelona van suposar una autèntica transformació de la ciutat, amb noves infraestructures i es va obrir al mar. Per l'Estat espanyol i Barcelona els jocs van suposar prestigi i reconeixement internacional. L'organització dels Jocs Olímpics de Barcelona'92 va ser perfecte".

Figueras: "Si en som conscients i treballem en equip ens en podem sortir"

A l'acte s'han projectat diferents videos. FOTO: Artur Ribera

El secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha afirmat que "fa 25 anys teníem un repte, i a través de l'esport de l'olimpisme ho vam afrontar i ens en vam sortir. Vam organitzar els millors Jocs Olímpics i Paralímpics de la història. I, ara, 25 anys després, el món ens torna a mirar. El llegat del 1992 és ben visible. Si en som conscients i treballem en equip ens en podem sortir".

El president del Comitè Olímpic Internacional (CIO), Thomas Bach, ha dit que "Amics per sempre va ser el lema de Barcelona'92 i, avui, 25 anys després, ens hem tornat a reunir. Això és la prova de la gran amistat que ens uneix. L'esport té el poder d'igualar i d'unir a totes les persones, com avui". Bach també ha explicat que "abans dels jocs, Barcelona vivia d'esquena al Mediterrani, i Barcelona i l'Estat espanyol han d'estar orgullosos d'aquest llegat olímpic. Som i serem amics per sempre. Que aquest esperit de 1992 sigui per sempre".

Jose Ramon Lete, secretari d'estat per a l'esport del govern espanyol, ha assegurat que els jocs "van ser un dels moments més importants de la història de l'esport espanyol. Van ser sublims i inoblidables. Hi ha un abans i un després de l'esport espanyol gràcies als jocs que, segurament, han estat els millors jocs de la història".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assenyalat que "fa 30 anys Sant Cugat va allotjar el CAR, un centre de referència internacional i d'excel·lència esportiva".

En aquests 30 anys, els esportistes del CAR han aconseguit 46 medalles olímpiques i paralímpiques (10 d'elles a Rio 2016). Pel centre han passat més de 25.000 esportistes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem