El CAR participa en l'elaboració d'un coixí intel·ligent per a persones amb mobilitat reduïda

Es tracta d'un projecte pioner, engegat pel pilot català Isidre Esteve a través de la seva Fundació, per evitar que es formin úlceres al glutis

La Fundació Isidre Esteve, en col·laboració amb KH-7, el departament de medicina del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR), l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i les empreses DOGA i Mengibar, està a prop de comercialitzar un coixí intel·ligent per a persones afectades per lesions medulars o que tenen la mobilitat reduïda, segons un article de La Vanguardia. El projecte el va engegar el propi Isidre Esteve, qui després de participar al Dakar 2009 va patir unes greus úlceres al glutis per estar masses hores assegut.

Aquest coixí intel·ligent permetrà a persones amb mobilitat reduïda millorar substancialment la seva qualitat de vida, ja que duplica la quantitat d'hores que es pot estar assegut en una cadira sense risc de patir úlceres per pressió. Les úlceres per pressió és una de les patologies habituals que pateixen les persones amb lesions medulars, que passen moltes hores asseguts a conseqüència de la falta d'irrigació dels teixits.

Segons ha confirmat Isidre Esteve en aquest mateix article el coixí es podrà produir i comercialitzar al 2015 i estarà disponible a un preu el màxim competitiu possible: "El preu final intentarem que sigui el més ajustat possible. Quant més assequible, millor, per poder beneficiar a més gent". La producció es farà a un centre de treball per a discapacitats, a través de la Fundació Catalunya la Pedrera.

 
Comentaris

Destaquem