El Cau Berenguer el Gran guanya el Torneig d'Scoutball Ciutat de Granollers

L'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran queda en primera posició al Tercer Torneig d'Scoutball Ciutat de Granollers

Els i les caps de l'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran van obtenir la primera posició al Tercer Torneig d'Scoutball Ciutat de Granollers, que va tenir lloc els passats 4 i 5 de juny, i que va reunir a bona part dels caus de la demarcació Vallès/Maresme de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEGC).

El trofeu es va obtenir després d'una victòria contra l'AEiG Sant Jaume de Parets (5-3), un empat contra l'AEiG Antoni Comas de Mataró (2-2), i de guanyar la final contra l'equip amfitrió, l'AEiG Sant Esteve de Granollers (8-4). A la final, l'equip format pels i les caps va tenir ajuda dels TRUC (equivalent a l'equip juvenil) del cau. Al seu torn, a les categories de Ràngers i Noies Guia (equivalent a infantil), i de Pioners i Caravel·les (equivalent a cadet), el cau de Sant Cugat va quedar en tercera posició.

La copa serà exposada al nou local del Camí de la Creu, cedit per l'Ajuntament al cau des de fa poc més de dues setmanes.

Es va disposar d'instal·lacions municipals

Aquest és el tercer any que Granollers organitza el seu torneig d'scoutball (2013, 2014 i 2016), i és una data molt esperada pels caus de la demarcació, ja que a part d'una diada esportiva, també és un moment de coneixença important.

Durant el dissabte, es va organitzar la lligueta, al Camp Municipal de la Font Verda, i al diumenge van tenir lloc la fase eliminatòria i les finals. A la nit, l'Ajuntament de Granollers va facilitar el gimnàs d'una escola i el d'unes altres pistes municipals perquè tothom hi pogués caber i dormir a gust.

Una barreja entre futbol-flag, rugby i handbol

L'scoutball (pronunciat "escáutbol" o "escútbol" depenent de la localitat) és l'esport dels scouts (escoltes), és conegut internacionalment, i és quasi tan antic com el mateix moviment escolta. Antigament, mentre s'estava d'excursió, si s'albirava un prat prou regular, tothom deixava les motxilles i començava a córrer. L'última persona a arribar al camp obtenia el càrrec d'àrbitre, s'havia de treure una xiruca i cedir-la com a pilota.

Actualment, hi ha diverses reglamentacions per tal de jugar-hi, que barregen normes del futbol-flag i del rugby, i té un estil de joc similar a l'handbol. Es juga amb 7 jugadors o jugadores per equips (són equips mixtos obligatòriament) i s'ha de passar una pilota fins a encertar-la dins d'un cercle marcat a terra dins d'una àrea, també circular, a la qual no s'hi pot entrar sense pilota.

Cada jugador té un fulard que se'l posa a la part de darrere dels pantalons. Si se li pren, aquest jugador queda eliminat i ha de sortir del camp fins que es marqui el següent punt, i la possessió passa a ser per l'altre equip.

La resta de normes són més laxes, depenent del criteri de l'àrbitre o pactades prèviament al partit pels dos equips. En són exemples l'ús dels peus, poder passar-la endavant amb la mà, etc. És un esport de molt contacte, i no hi ha cap reglamentació respecte les faltes, amb la qual cosa els placatges i les empentes són usuals. Tanmateix, una de les lleis de l'escoltisme parla d'aprendre a estimar i a jugar net, i quasi mai hi ha conflictes.

 
Comentaris

Destaquem