El Club d'Escacs Sant Cugat torna a la Divisió d'Honor

Els santcugatencs, que ja van ser a la màxima categoria de Catalunya fa 3 anys, buscaran mantenir-se amb el bloc actual

L'equip sènior del Club d'Escacs Sant Cugat ha pujat a la màxima categoria de Catalunya dos anys després d'haver descendit. "Ara, el nostre objectiu és mantenir-nos a la Divisió d'Honor, la màxima categoria de Catalunya i també volem mantenir el bloc, la base. No crec que estant ja a la màxima divisió fem més grans fitxatges", explica Cristian Barceló, integrant del club santcugatenc.

 


Aquest ascens ha arribat després d'un any a la segona categoria en què, ja amb l'objectiu de pujar, es van fer tres fitxatges importants per assolir l'esperat ascens que finalment ha acabat arribant: els mestres Luis Agüero, "un mestre cubà que ha guanyat totes les partides per equips excepte dues", diu el Cristian; Michael Rahal i el seu alumne, Héctor Sama, "que també és un mestre ja, encara que només té 15 anys".


El principal inconvenient al principi de la temporada és que, quan el Sant Cugat va baixar, van marxar alguns bons jugadors, però amb els fitxatges dels tres mestres mencionats van aconseguir guanyar el grup 1 de la Primera Divisió, encara que en la lliga van quedar segons perquè van perdre contra el Valls Club d'Escacs.


En el Playoff d'ascens, els santcugatencs van enfrontar-se amb el Catalunya Escacs Club i van aconseguir la victòria tant en l'anada (4,5 a 5,5) com en la tornada (6,5 a 3,5) -encara que no van poder comptar amb Luis Agüero, que havia de tornar a Cuba-, que els ha permès tornar a la màxima categoria dels escacs a Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem