El Club Muntanyenc Sant Cugat celebrarà el 75è aniversari amb 13 activitats

El tercer club esportiu més antic de la ciutat i Creu de Sant Jordi el 2004 té prop de 2.000 socis i 600 esportistes federats

El tercer club esportiu de Sant Cugat més antic de la ciutat -després dels centenaris Club de Golf Sant Cugat i Sant Cugat Futbol Club- i Creu de Sant Jordi el 2004, celebrarà, durant aquest 2019, el seu 75è aniversari (es va fundar el 27 d'abril del 1944) amb 13 activitats de diferents tipus obertes a la ciutadania. Aquest dimecres, 27 de febrer, a la Sala de Plens de l'ajuntament, el Club Muntanyenc, que té prop de 2.000 socis i 600 esportistes federats, ha donat a conèixer al municipi les activitats que es desenvoluparan entre els mesos de març i octubre, i el logotip.

Fortuny: "Sant Cugat no seria el que és sense el Club Muntanyenc"

Per a l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, "el nostre Club Muntanyenc Sant Cugat" celebra 75 anys, "que són una festa. El balanç és espectacular". Fortuny ha assegurat que "Sant Cugat no seria el que és sense el Club Muntanyenc Sant Cugat" i que és "un dels pals de paller de la nostra ciutat". Fortuny ha assegurat que aquesta entitat "va més enllà de l'esport, de les seccions del club, que són molt importants i que aconsegueixen molts èxits esportius. El CM Sant Cugat també és cultura, i té ànima social i cultural". La màxima autoritat del municipi també ha lloat l'actitud de l'entitat envers "la reivindicació i la preservació de Torre Negra".

Bendinelli: "El club ha sabut adaptar-se als canvis i a la societat"

El president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Silvano Bendinelli, ha afirmat que "aquest club són moltes coses" i que l'entitat "ha sabut adaptar-se als canvis i a la societat". Per la seva banda, Joan Bel, coordinador dels actes del 75è aniversari, ha explicat que el programa que han ideat "és un cúmul d'activitats, que abordem amb moltes ganes de celebració, amb empenta i força" i que "no està tancat".

Merino: "El Muntanyenc és un club de referència a Catalunya"

El president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (el 2020 celebrarà el seu centenari), Jordi Merino, ha assegurat que el Club Muntanyenc "és un club de referència a Catalunya. Hi ha molt poques entitats que arribin als seus 75 anys d'existència".

Durant l'acte de presentació, que ha comptat amb l'expresident Francesc Duch, s'ha visionat un vídeo que detalla que és el Club Muntanyenc i quines són les seccions que el representen.

L'acte també ha comptat amb la presència de Rafa Robledo, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, i dels regidors i portaveus Pere Soler (PSC) i Ramon Gutiérrez (ICV-EUia-E).

La Marxa Infantil i la Mitja Marató, dos grans referents

A banda de les activitats que s'han dissenyat expressament pel 75è aniversari (1944-2019) d'aquesta entitat esportiva, social, cultural i educadora, es continuaran fent les activitats ja habituals que organitza el club, entre els quals destaquen la 61a Marxa Infantil de Regularitat (el 7 d'abril) i la 35a Mitja Marató de Sant Cugat, també Campionat d'Espanya (el 31 de març).

Programa d'actes del 75è aniversari del Club Muntanyenc Sant Cugat:

-Presentació del programa del 75è aniversari a la Sala d'Actes de l'ajuntament de Sant Cugat. Dimecres, 27 de febrer, a les 19 hores.

-Banderers de l'Aplec de Sant Medir. Diumenge, 3 de març, de 9 a 15 hores, en diferents espais de Sant Cugat.

-Plantada d'un arbre i col·locació de la placa commemorativa del 75è aniversari. Dissabte, 30 de març, a les 10 hores, en un lloc encara per determinar. També, per celebrar el 22è aniversari de la manifestació reivindicativa de la Plataforma Salvem Torre Negra s'inaugurarà el mural Pi d'En Xandri que commemorarà aquest símbol local. Dissabte, 30 de març, a les 11 hores, al Parc de la Pollancreda.

-Doble exposició de fotografies històriques del club. La primera mostrarà aspectos destacats de la història del club, que se celebrarà a l'abril i maig, a l'espai d'exposicions del club, i la segona, que recollirà una radiografia de la història de l'entitat a través de fotografies històriques i actuals, del 8 al 28 de juny, a la plaça de Barcelona.

-Dia del Soci/a. Serà l'acte central del 75è aniversari. Es farà un homenatge als socis i a les sòcies més emblemàtics del club i es lliuraran medalles als socis i a les sòcies que compleixin 25, 50 i 75 anys de socis. Actuació de la coral del club, la Coral Sant Cugat, i del quartet de corda Camerata Alzina. Divendres, 26 d'abril, a les 19 hores, al Claustre del Monestir.

-Conferència Els paisatges d'avui i els que vindran, a càrrec de Pere Sala Martín, director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya. Aquest acte celebrarà els 75 anys de la inauguració de la primera seu del club, el 30 d'abril de 1944. Dimarts, 30 d'abril, a les 19.30 hores, al Casal de Torreblanca.

-Campionat de Catalunya d'Escalada en Bloc. Diumenge, 5 de maig, de 8 a 20 hores, a la plaça d'Octavià.

-Jornades de portes obertes a la seu del club i passi d'audiovisuals històrics. Els dies 7, 8 i 9 de maig, a les 17 hores i a les 21 hores, al local social (carrer Sant Bartomeu, 11). Els audiovisuals es projectaran a les 20 hores.

-Conferència El Club Muntanyenc i Sant Cugat. Una història paral·lela, a càrrec dels socis de l'entitat i historiadors Joan Troyano i Domènec Miquel. El dimarts, 4 de juny, a les 19.30 hores, a la seu social del club.

-Multiactivitats i Cercavila. Activitats infantils relacionades amb les diferents seccions del club. Activitats d'atletisme, gimnàstica rítmica i escalada. L'Esplai Sarau i l'Escola d'Excursionisme dinamitzaran diferents activitats lúdiques. El dissabte, 15 de juny, de 16 a 20.30 hores, a les places d'Octavià i 'U d'Octubre i al carrer de la Torre.

Després es farà una cercavila festiva per les seus antigues del club, amb l'objectiu de reconstruir la història de l'entitat, amb la participació d'entitats de cultura popular del municipi i l'actuació de la Coral La Lira. També hi haurà un berenar. El dissabte, 15 de juny, a les 18.30 hores.

-Paella popular de germanor i actuació musical. El diumenge, 16 de juny, a les 12 hores, al parc Ramon Barnils (per confirmar).

-Estades de grups de muntanya a les Dolomites. Del 27 de juliol al 6 d'agost, a l'Alba de Canazei (Vall de Fassa, província de Trento).

-Audiovisual: passejada pels fets més rellevants de la història del club en els seus 75 anys. Octubre, en una data per concretar, a la seu social del club.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem