El derbi acaba en empat (3-3) i el FS Sant Cugat descendeix

L'Olímpyc Floresta FS, ara 12è amb 27 punts, s'ha assegurat la permanència ja que el CE Bar Mi Casa FS s'ha imposat (7-2) al Prosperitat i La Unión-Las Palmas FS, líder, ha empatat (1-1) amb el CN Sabadell

Desplagament dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local al Pavelló 3. FOTO: Artur Ribera Desplagament dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local al Pavelló 3. FOTO: Artur Ribera
Un sector de l'afició de l'Olímpyc no s'ha sabut comportar. FOTO: Artur Ribera Un sector de l'afició de l'Olímpyc no s'ha sabut comportar. FOTO: Artur Ribera
FS Sant Cugat 3 - Olímpyc Floresta FS 3

FS Sant Cugat: Carlos Suay, Enric, Jordi, Xavi i Pau -cinc inicial-, Xaus, Richi, Marc Robira, Pol i Isaac.

Olímpyc Floresta FS: Óscar, Miki, Fernando, Uri Romero i Pirata -cinc inicial-, Rubèn, Nitu, Dani, Martí Casas, Carles Jiménez, Martí Àngel i Víctor (p.s.).

Gols: 1-0 Jordi (13'), 1-1 Martí Casas (16'), 2-1 Xaus (18'), 3-1 Jordi (18'), 3-2 Miki (35'), 3-3 Miki (37').

Àrbitres: Joaquín Rodríguez Vila i Rogelio Pacheco Gómez (Delegació de Mollet). Taula: Núria Fernández Novell. Els àrbitres han ensenyat targeta groga als locals Jordi, Xavi, Pol, Carlos Suay, Pau, Marc Robira, Xaus i Richi, i als visitants Pirata (11' i 13'), Uri Romero, Martí Casas, Fernando i Nitu. Els àrbitres també han expulssat l'entrenador visitant Xaloc Rion (39').

Instal·lació: Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler

Públic: 500 espectadors 

Jornada: 29a i penúltima jornada de lliga del grup 3 de 2a Nacional B de futbol sala

El derbi d'aquest dissabte 26 d'abril, entre el FS Sant Cugat i l'Olímpyc Floresta FS ha finalitzat amb empat a 3 gols. Amb aquest resultat, el FS Sant Cugat, que és 15è i penúltim, ha perdut la categoria (baixen els tres últims classificats) i l'Olímpyc, ara 12è amb 27 punts, s'ha assegurat, matemàticament, la permanència ja que el CE Bar Mi Casa FS s'ha imposat (7-2) al Futsal 5 Prosperitat i La Unión-Las Palmas FS, líder, ha empatat (1-1) amb el Club Natació Sabadell. Amb l'empat del CN Sabadell a la pista del primer, si el FS Sant Cugat hagués guanyat el derbi, també hagués descendit.

La primera part (3-1)
La primera meitat ha acabat amb un 3 a 1 pel FS Sant Cugat. Ambdós equips han gaudit de força ocasions per marcar i cada conjunt ha mostrat el seu estil de joc. En el segon període no hi ha hagut gols fins els últims 5 minuts de partit, tot i que quan faltaven 7 minuts i 33 segons, el tècnic florestà Xaloc Rion ha començat a fer jugar de 5 (amb porter-jugador) el seu equip. Miki ha fet el 3 a 2 quan faltaven 5 minuts i també el gol de l'empat a 3 definitiu quan faltaven 3 minuts i 9 segons. En els últims 2 minuts de partit, el FS Sant Cugat a jugat de 5 per provar de fer el gol de la victòria i Xaus, en dues clares ocasions, no ha pogut marcar.

Després del partit, Albert Tejero ha assegurat que "el resultat és injust. Hem tingut ocasions, sobretot en els últims minuts de partit, per guanyar el partit".

Xaloc Rion: "Fer baixar el FS Sant Cugat ens quedarà per sempre"
Per la seva banda, Xaloc Rion, tècnic de l'Olímpyc Floresta FS, ha assegurat que "fer baixar de categoria el FS Sant Cugat a casa seva i davant de la seva afició ens quedarà per sempre".

Fortes mesures de seguretat
Després dels incidents en el partit de la primera volta, l'Ajuntament de Sant Cugat i els cossos de seguretat de la ciutat s'han volgut assegurar que no hi hagués cap acció violenta. Dins del Pavelló 3 hi havia, com a mínim, 6 agents dels Mossos d'Esquadra i 3 Policies Locals.

Cal lamentar, però, l'actuació d'un sector de l'afició de l'Olímpyc (integrat per joves), que no ha parat de fer gestos maleducats a una part de l'afició del FS Sant Cugat, jugadors d'equips de base d'aquest club.

Els Mossos els hi demanen la documentació
Fins i tot, a la mitja part de l'enfrontament, fora del Pavelló 3, els Mossos d'Esquadra han demanat a alguns aficionats de l'Olímpyc que els mostressin la seva documentació. També s'hi ha pogut llegir una pancarta que deia: 'Sant Cugat apesta. Viva la Floresta'. El partit també ha comptat amb la presència d'un delegat federatiu de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

Tot i que no hi ha assistit Xavier Tizón, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, sí que ho ha fet Eloi Rovira, coordinador d'Entitats Esportives de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Última jornada de lliga
En la 30a i última jornada de lliga, el FS Sant Cugat visitarà la pista del Sala 5 Martorell, 7è, amb 44 punts, i l'Olímpyc Floresta FS, 12è, amb 27 punts, rebrà l'Esparreguera CFS, 10è, amb 39 punts.

 
Comentaris

Destaquem