El derbi entre el Sant Cugat Esport FC i el Junior FC arriba amb el descens en joc

El Sant Cugat és 9è amb 39 punts, a 5 punts del descens, i el Junior FC és 15è, amb 33 punts, a 3 punts de la primera plaça de salvació. El partit es juga diumenge, a les 12 h, a la ZEM Jaume Tubau

Partit transcendental el que han de jugar els primers equips del Sant Cugat Esport FC i el Junior FC aquest diumenge, 17 de maig, quan tan sols falten tres jornades perquè acabi la lliga al grup 3 de Segona Catalana de futbol. El partit es jugarà a les 12 hores, a la ZEM Jaume Tubau. El Sant Cugat Esport FC és 9è a la classificació amb 39 punts, a 5 punts del descens. El Junior FC, per la seva banda, és 15è i ocupa la primera plaça de descens directe, amb 33 punts i a 3 punts de la primera plaça de salvació, la 13a, que ara ocupa l’AE Prat B, tot i que segons els ascensos i descensos compensats podria haver-hi més equips que acabin perdent la categoria i baixant a Tercera Catalana.

El Junior FC té el goal average favorable amb el Martorell CF, l’AE Prat B i l’Espluguenc FA, mentre que el té en contra amb el CE Olivella.
En el partit d’anada, el Junior FC es va imposar al Sant Cugat Esport FC per 2 gols a 1. Del Junior FC van marcar Xavi Sallent i Xavi Mayol, i del Sant Cugat Esport FC, Takahara.

Fins ara, el Sant Cugat Esport FC ha disputat 15 partits a la ZEM Jaume Tubau, amb un balanç de 5 victòries, 3 empats i 7 derrotes. Per la seva banda, el balanç fins al moment del Junior FC lluny de Sant Cugat és de 2 victòries, 4 empats i 9 derrotes.

Les baixes

Per part del Sant Cugat Esport FC, que aquesta temporada ha arribat a fitxar 38 jugadors, no podrà jugar el sancionat Carlos Vidal, que va ser expulsat amb vermella directa en l’últim partit al camp del Martorell CF. Del Junior FC tampoc ho podran fer els sancionats Rafiu Abu i Jordi Cortés, que també van ser expulsats en el darrer xoc contra el Suburense CF, però en aquest cas amb doble targeta groga. No jugarà Xavi Renieblas, lesionat, i tornen Xavi Mayol, Mario Domingo, Nico Viñas, Paco Barbudo i Oriol Cabanas.

José Alcaraz i Hans Schönhöfer s'estrenen en el derbi

Tant José Alcaraz com Hans Schönhöfer no van dirigir el primer derbi, que es va jugar el 20 de desembre, en la quinzena jornada de lliga. Llavors ho van fer Camilo Speranza i Paco Carballo. Aquesta temporada 2014-2015 el Sant Cugat Esport FC ha arribat a tenir tres tècnics: Camilo Speranza, Alberto Morales i, ara, des de fa unes jornades, José Alcaraz.
 

José Alcaraz ha detallat, en declaracions al TOT de Sant Cugat, la importància d’aquest partit per als dos conjunts: “Tots dos equips ens hi juguem molt i jugarem al 200%. Si guanyem, farem un pas endavant per mantenir-nos i si el Junior FC perd ho tindrà molt difícil per seguir en la categoria”. També ha assenyalat que “el club m’ha explicat com es viuen aquests derbis amb el Junior FC”. L’entrenador del Junior FC, Hans Schönhöfer, ha explicat al TOT que “és una final. Hem de guanyar. Si guanyem tenim moltíssimes opcions de salvar la categoria”. Tenint en compte el que hi ha en joc i el fet que sigui un derbi, Schönhöfer ha assegurat que “hem de jugar amb el cap ben fred i centrar-nos únicament en el partit, sabent el que volem fer”. El tècnic ho té molt clar: “Jugaran els jugadors que estiguin millor físicament. És un partit on és evident que no podem anar a mitges”. Schönhöfer també va seguir en directe l’últim partit del Sant Cugat Esport FC a Martorell: “Intentarem fer-los mal en els seus punts febles”. El també director tècnic esportiu del Junior FC té molt clar que en un derbi “també hi juguen els aspectes emocionals, i ho hem de saber controlar”.

Final d’infart

En les dues últimes jornades de lliga, el Sant Cugat Esport FC es desplaçarà al camp de la UD Gornal, 6è, i rebrà en l’última jornada l’Espluguenc FA, 11è amb 38 punts. El Junior FC rebrà en la penúltima jornada de la competició la Peña Unión Deportiva Málaga Club, 18è i últim amb 19 punts (equip ja descendit a 3a Catalana), i en l’última jornada visitarà l’AE Moja, 12è amb 37 punts.

Sant Cugat Esport FC i Junior FC van perdre els seus respectius compromisos en l’última jornada de lliga. Els vermell-i-negres van perdre al camp d’un equip en zona de descens, el Martorell CF, per 5 gols a 2, i els blau-i-negres van caure davant el segon classificat, el Suburense CF, per 2 gols a 4.

 
Comentaris

Destaquem