El DSV CV Sant Cugat perd i s'acomiada del play-off

Les santcugatenques cauen per 0-3 davant el FP PRO Vóley Cajasol en l'últim partit de Rafa Ruiz com a entrenador del primer equip

El DSV CV Sant Cugat ha caigut derrotat per 3-0 (24-26/18-25/18-25), davant el FP PRO Vóley Cajasol de Sevilla, en el partit disputat el dissabte 23 de març al Pavelló Municipal de Valldoreix. Amb aquesta derrota, les vermell-i-negres, diuen adeu al play-off pel títol de la lliga Iberdrola de Voleibol en quarts de final, per quart any consecutiu, i s'acomiaden d'una temporada en la qual han tornat a estar entre les millors de la categoria. Aquest, a més, s'ha convertit en l'últim partit, en el primer equip del DSV CV Sant Cugat, de dues llegendes del club, l'entrenador, Rafa Ruiz, i la capitana, Camila Maldonado.

El partit ha començat amb una gran intensitat, el públic que omplia el Pavelló Municipal de Valldoreix pressionava d’allò més fort, i les jugadores del DSV CV Sant Cugat han sortit molt endollades. Les santcugatenques han començat dominant el marcador gràcies al gran treball en la recepció de Maria Antonia Gomila, i una inspiradíssima Aina Berbel en els remats (8-3). Però el FP PRO Vóley Cajasol ha reaccionat després d'un temps mort i ha portat el partit a un terreny de màxima igualtat. Les de Rafa Ruiz han arribat a disposar de tres punts de set (24-21), però, de nou, les sevillanes han tingut una gran reacció i s'han acabat emportant el primer set per 24-26.

El desenllaç del primer set ha estat una llosa

Les jugadores del DSV CV Sant Cugat s'han vist afectades pel desenllaç negatiu del primer parcial i han començat el segon set cometent alguns errors en atac, dels quals s'ha beneficiat el rival per posar distància en el marcador (9-15). Les vermell-i-negres ho han intentat tot per apropar-se al seu rival, i han aconseguit retallar distàncies amb una Maria Brun pletòrica en atac (17-20). Però el FP PRO Cajasol ha sabut mantenir la calma, tot i la pressió del públic, i ha acabat resolent el set per 18-25.

Tocava apel·lar a l'èpica per donar la volta a un resultat tan advers i, en l'inici del tercer set, tant l'equip com el públic han cregut que la remuntada era possible. El FP PRO Cajasol ha començat el parcial dominant, però sense aconseguir distanciar-se molt en el marcador (9-11). Però el conjunt sevillà ha fet un pas endavant (13-20) que ha estat demolidor per les esperances d'un DSV CV Sant Cugat que ha entrat en una dinàmica de desànim i s'ha vist totalment superat. Les vermell-i-negres han continuat lluitant fins al final, però el FP PRO Vóley Cajasol ha mantingut una gran consistència i ha acabat imposant-se per 18-25 en el darrer parcial.

Rafa Ruiz s'ha acomiadat de la seva afició

L'entrenador, Rafa Ruiz, que ha rebut una gran ovació un cop finalitzat el matx, lamentava que: "no hem competit a l'alçada de la resta de la temporada, potser la por escènica ens ha passat factura i el fet de perdre el primer set, quan el teníem pràcticament guanyat, ens ha condemnat. A partir d'allà ho hem intentat, però amb poc encert i el FP PRO Vóley Cajasol ha estat superior". Respecte al fet que aquest sigui el seu últim partit com a entrenador del primer equip, Ruiz ha destacat que" És dur, són molts anys i molts sentiments. Hem trigat deu anys a aconseguir estar entre les millors, he pogut deixar l'equip més a dalt del que estava i, continuarem treballant perquè continuï sent així."

La nota positiva de la jornada ha estat la victòria del CV Tenerife Libby’s, que deixa oberta la possibilitat que el DSV CV Sant Cugat pugui jugar competició europea la temporada vinent. Per això, l’equip canari, haurà de guanyar el partit de desempat davant el CV Kiele Socuéllamos que es disputarà el diumenge 24 de març.