El femení del PHC Sant Cugat ja és a la final del play-off d’ascens a l’OK Lliga

Les jugadores de Beto Borregán han guanyat el CP Vilanova 5 a 1 aquesta tarda en el partit de tornada de les semifinals d’ascens a l’OK Lliga femenina

El PHC Sant Cugat es jugarà l'ascens a la màxima categoria nacional d'hoquei patins després de dominar el CP Vilanova B durant tot el partit i tancar el marcador amb un 5 a 1 que reflecteix a la perfecció com s'ha desenvolupat el partit. El joc de tots dos equips no ha variat en cap moment dels 40 minuts totals de partit: les locals han anat tocant i tocant fins que alguna jugadora quedava lliure per fer un bon xut i executava, mentre que les visitants buscaven el joc al contra atac aprofitant que les jugadores santcugatenques es trobaven totes en camp ofensiu. No obstant això, la transició defensiva de les locals ha estat molt sòlida i en l'única jugada en què no s'ha arreplegat bé és quan ha arribat el gol de l'honor, ja a les acaballes del partit.

Domini total

Tot i el domini del Sant Cugat, el primer xut del partit l'ha fet el Vilanova, encara que no ha tornat a provar a la portera local fins gairebé 13 minuts més tard. Ja en els primers instants s'ha vist un Sant Cugat molt dominador que no donava opcions a les rivals i, finalment, al minut 7, ha arribat el primer per obra d'Aida. Per uns moments, semblava que el Vilanova disputaria el partit i que el gol les havia fet collar, però res més lluny de la realitat gràcies al joc de les jugadores de Beto.

Amb l'1 a 0 s'ha reprès el partit, ja a la segona part. Però poc ha durat. Quan portaven disputats només 20 segons, de nou Aida ha anotat i ha posat el 2 a 0. En el 9, ha caigut el tercer, de Maria Monlleó i en el 13, el quart, de Maria Rosa després de convertir un penal. En la celebració s'ha vist a la jugadora local alleugerida, ja que no havia pogut marcar abans tot i tenir més d'una oportunitat. En aquest moment, quan el partit ja estava decidit i l'actitud de tots dos equips així ho deixava veure, ha arribat el gol visitant. Abans d'acabar el partit Laura De los Santos ha tingut l'oportunitat de fer el cinquè, només el travesser li ho ha impedit. En la segona que ha tingut, però, la jugadora santcugatenca no ha perdonat i ha marcat quan faltava només un minut perquè sonés la botzina.

Beto, satisfet

El resultat final: 5 a 1. L'entrenador del PHC Sant Cugat, en Beto Borregán es mostrava content i satisfet després del partit, "del que més orgullós em sento d'elles és que cada cap de setmana competeixen i que cada equip que tenim enfront pateix per guanyar-nos i això és primordial". A més, ha afegit que "crec que som un equip que ningú vol i és el que buscava des del setembre. Que els rivals pensin que som un equip incansable, que sempre lluita fins al final", encara que també ha afegit que tot i arribar a la final, "encara queda molta feina".

La final que decidirà quin equip jugarà la temporada que ve a l'OK Lliga serà el cap de setmana del 25 i 26 de maig.