El Futbol Sala Sant Cugat, un club de referència a Catalunya

L’entitat va néixer l’estiu del 1978, ara fa 36 anys, i es va presentar oficialment inaugurant el Pavelló 2. L’integren 15 equips i 200 jugadors, un màxim històric

Aquest estiu fa 36 anys que va néixer el Futbol Sala Sant Cugat, un club de referència del futbol sala català. La presentació en societat d’aquesta nova entitat esportiva local –el 1978– va coincidir amb la inauguració del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler.

El primer nom que va tenir l’entitat santcugatenca va ser Club Sporting Sant Cugat, que el van fundar jugadors de futbol de la ciutat. Amb el pas dels anys, el Club Sporting Sant Cugat es va fusionar amb el club Hamburg i, més tard, ja passaria a anomenar-se Futbol Sala Sant Cugat.

Quatre presidents
Amb 36 anys d’història, el FS Sant Cugat ha tingut quatre presidents: Siscu Vilà, Ramon Clapera, Josep Maria Zapater i Jordi Palau, l’actual mandatari. Zapater, amb una quinzena de temporades, ha estat, amb diferència, qui ha dirigit més anys aquest club. “El FS Sant Cugat va néixer amb només un equip sènior. No va ser fins al meu mandat que vam arribar a tenir un segon equip, i equips de base fins a la categoria infantil”, detalla. Per a Zapater, que sempre es va bolcar en el club, assenyala que l’entitat “ja està consolidada”. Fins i tot, l’expresident, desvinculat del FS Sant Cugat, assegura que el club “ha crescut moltíssim, i ha estat gràcies a Jordi Palau, que treballa amb molta il·lusió”.

Per a Josep Maria Zapater, els jugadors que més han marcat la història de l’entitat han estat diferents jugadors emblemàtics, com Edu Méndez, Manolín, Javi López, Sergi Pla, Jaume Estrada, Rafa García-Gascón i Juan Pedro, entre d’altres.

Una temporada històrica
Aquesta temporada 2014-2015 passarà a formar part dels fets històrics més destacats de l’entitat. Enguany, fins a quinze equips, uns 200 jugadors, defensaran la samarreta vermell-i-negra. És un rècord històric. El club passarà a tenir 2 equips sèniors, 2 juvenils, 3 cadets, 4 infantils, 3 alevins i 1 o 2 benjamins.

El primer equip, integrat majoritàriament per jugadors formats de Sant Cugat, estrenarà categoria a la 3a Nacional, després de baixar de la 2a Nacional B, amb l’objectiu, segons Palau, “d’estar el més amunt possible a la classificació”.

Els pilars del projecte esportiu i social del FS Sant Cugat són la formació, diversió, socialització i salut. “El club està en la millor situació dels últims anys, tant en l’àmbit esportiu, social, organitzatiu i institucional”, afirma Jordi Palau, president de l’entitat des del 2011, que també ha assegurat que “al club teníem un objectiu, que era tornar a ser una entitat de referència a Catalunya. I ho hem aconseguit”.

Salt qualitatiu de la base
Un dels principals reptes de futur del Futbol Sala Sant Cugat és augmentar el nivell esportiu dels equips de la base i, per això, el club ha fitxat entrenadors de nivell per a les categories de formació. “Volem ser un referent, també, en la qualitat i en la formació dels nostres conjunts”.

El FS Sant Cugat també ha destacat per potenciar la marca esportiva de Sant Cugat, portant les seleccions esportives catalanes, el primer equip del FC Barcelona, organitzant cursos de formació de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, i campus.

Als anys 90, el primer equip del Futbol Sala Sant Cugat va militar cinc temporades consecutives a la Divisió de Plata, la segona categoria més important del futbol sala espanyol. També va ser, durant algunes temporades, club membre de la Federació Espanyola de Futbol.

Tot i que la companyia d’assegurances Winterthur (ara, AXA) va donar suport econòmic durant moltes campanyes, i en dues etapes diferents, al Futbol Sala Sant Cugat, en els últims anys l’entitat de Sant Cugat no compta amb un patrocinador d’aquestes característiques.

La junta directiva del club està integrada per Jordi Palau, president; Albert Tejero (secretari), i Miguel Sánchez (tresorer).

 
Comentaris

Destaquem