El ‘horseball’, un nou esport que es vol consolidar a la ciutat

El Club Esportiu Equus Can Caldés promociona des de fa dos anys el ‘horseball’ a la ciutat. Ja té un equip en competició

Sant Cugat té des d’aquesta temporada 2014-2015 un nou esport a la ciutat. Es tracta del horseball. El Club Esportiu Equus Can Caldés ha creat un equip sènior que milita en la Tercera Divisió de la Lliga Catalana, que organitza la Federació Catalana d’Hípica. L’Hípica Can Caldés aposta fort per aquesta disciplina i anima tots els santcugatencs i santcugatenques que provin aquest esport i reforcin els equips que vol anar creant. Per jugar-hi, a més, no cal tenir un cavall de propietat. Des del setembre del 2013, més d’una desena de jugadors i jugadores s’entrenen dos cops per setmana a Can Caldés i també han fet dues exhibicions, l’última a la Festa Major de Sant Cugat 2014. Els entrenadors i responsables del horseball a Can Caldés són els germans Arranz, Marc i Carles. L’equipament és groc-i-negre i el club busca patrocinadors que confiïn en aquest interessant projecte esportiu.


El horseball, o bàsquet a cavall, és un esport que enfronta dos equips mixtos de quatre jugadors i jugadores i el joc es desenvolupa en un camp de 60 x 30 metres. És una disciplina esportiva amb una hàbil barreja de bàsquet, rugbi i equitació. Els jugadors, amb la intervenció d’almenys tres jugadors diferents de l’equip atacant, han d’introduir una pilota en unes cistelles enlairades en els extrems del camp. L’objectiu és aconseguir el major número de gols en les cistelles verticals de l’equip contrari. Es tracta de l’adaptació europea del joc de l’ànec a l’Argentina. A Catalunya va arribar l’any 2010. La seguretat dels cavalls i els genets o amazones és el que més es prioritza en aquest esport.

Aquesta disciplina destaca per la seva espectacularitat, la rapidesa de moviments de cada jugador amb el seu cavall i la peculiaritat de recollir la pilota sense baixar del cavall cada cop que cau a terra.

La Lliga Catalana, a Can Caldés

El Club Esportiu Equus Can Caldés va acollir el diumenge 1 de març, per primera vegada, i amb molt d’èxit organitzatiu i participatiu, la novena jornada de la Lliga Catalana de Horseball. Es van jugar un total de 12 partits, amb 24 equips de diferents poblacions catalanes, en les categories elit; 1a, 2a i 3a Divisió; Femení; i sub-10, sub-12 i sub-14. L’equip de Can Caldés va guanyar el seu partit (3-1) davant La Foixarda. Pere Xercavins, president del Club Esportiu Equus Can Caldés, va valorar “molt positivament” la jornada. “Ha passat moltíssima gent per Can Caldés i l’ambient ha estat molt agradable. Estem molt contents de com ha anat tot”, va explicar.


El Club Esportiu Equus Can Caldés acollirà, també per primera vegada, el Campionat d’Espanya de Horseball, que se celebrarà del dijous 23 al diumenge 26 de juliol. En aquesta ocasió també hi competiran totes les categories, en un campionat que promet ser espectacular.

 
Comentaris

Destaquem