El japonès Taro Daniel, campió del setè Futures del Club Esportiu Valldoreix

El cap de sèrie número 4 del torneig i subcampió al 2012, ha guanyat la final del Futures BTT Tennis Academy - Trofeu Internacional Vila de Valldoreix al canadenc Steven Díez Monge, jugador de BTT

Jugadors, autoritats, col·laboradors i recullpilotes del torneig. FOTO: À.L.P. Jugadors, autoritats, col·laboradors i recullpilotes del torneig. FOTO: À.L.P.
El japonès Taro Daniel, cap de sèrie número 4 del torneig, s'ha adjudicat aquest diumenge, 19 de maig, al matí, la setena edició del Futures BTT Tennis Academy - Trofeu Internacional Vila de Valldoreix, competició que coorganitzen el Club Esportiu Valldoreix i BTT, l'empresa responsable de la gestió esportiva d'aquest club. Taro Daniel, que al 2012 va ser subcampió d'aquest torneig en la seva primera participació en el campionat, ha superat en la final el canadenc Steven Díez Monge, cap de sèrie número 3, per 6-3 i 6-2. Aquesta és la primera vegada que ambdós tennistes s'enfronten en una final. Daniel ha guanyat un total de 1.137,60 euros, mentre que Díez, 669,92. Tots dos jugadors tenen previst participar en la fase prèvia del Gran Slam Roland Garros, a França.

Tercer Futures per a Taro Daniel
Taro Daniel, que viu a València des de fa uns anys i que ocupa el lloc 252è a l'ATP, ha guanyat el seu primer Futures del 2013 i tercer de la seva carrera esportiva. "He jugat molt bé durant el torneig, però des del mes passat que estic rendint a un bon nivell", ha afirmat al TOT Sant Cugat. Daniel va nèixer a Nova York fa vint anys i també en els últims anys s'entrena al TenisVal de València. El seu millor resultat al 2012 van ser unes semifinals d'un Challenge al Japó.

Un jugador de l'acadèmia BTT, a la final
Aquesta és la segona vegada que un jugador de l'acadèmia Barcelona Total Tennis (BTT) del Club Esportiu Valldoreix, l'Steve Díez, juga una final d'aquest Futures de Valldoreix. La primera vegada va ser Joao Sousa, que va guanyar. Des dels 5 anys que viu a l'Estat espanyol i des de fa molts anys s'ha instal·lat a Barcelona, on hi viu. Aquesta és la seva segona temporada a l'acadèmia de BTT, després de passar per la Federació Catalana de Tennis i l'acadèmia de Galo Blanco. Aquesta és la seva tercera participació al Futures de Valldoreix, on enguany ha aconseguit el seu millor resultat al torneig. Aquest 2013 encara no ha guanyat cap torneig (només ha jugat tres Futures, a Lleida, Croàcia i Valldoreix), tot i que ha fet unes semifinals en un Challenge al Brasil. Habitualment competeix en Challenge i en prèvies de torneigs ATP. En la seva carrera esportiva ha guanyat diferents Futures. Steven Díez, 246è al rànquing ATP, va nèixer a Toronto (Canadà) però els seus pares són espanyols. Aquest tennista de 22 anys, que competeix pel CT Barcino de Barcelona, ha guanyat també Campionats d'Europa Aleví i Junior i Campionats d'Espanya Aleví i sub-15.

Fins a 6 jugadors entre els 300 millors tennistes del món
Entre els tennistes que hi han participat, n'hi ha 6 que estan per sota del número 300 al rànquing de l'ATP. Són Arnau Brugués (cap de sèrie número 1 del torneig); Sergio Gutiérrez (2); Steven Díez (3); Taro Daniel (4); Jordi Samper (5), campió al 2012, i José Checa (6).

L'acte de lliurement de trofeus ha estat presidit, entre d'altres personalitats, per Josep Puig, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix; Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis, i Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix.

Jay Andrijic-Bradley Mousley guanyen els dobles
En el quadre de dobles, amb 16 parelles participants sense fase prèvia, es van imposar Jay Andrijic-Bradley Mousley a Miguel Ángel López Jaen-Jordi Marsé Vidri, caps de sèrie número 1, per 6-3 i 6-4. La final es va jugar el divendres 17 de maig.

Aquest campionat, que forma part del circuit de la Federació Internacional de Tennis (ITF), dóna punts pel rànquing ATP i ha repartit un total de 10.000 dòlars en premis. S'ha jugat de l'11 al 19 de maig, al Club Esportiu Valldoreix.

 
Comentaris

Destaquem