El Junior de la Divisó d'Honor femenina guanya l'Egara i ja és a la final de la lliga

Victòria a domicili contra l'Egara per 0 a 1 que porta a les jugadores de Joan Vidal a la segona final consecutiva

Per fi arribava el moment de la veritat. Aquell moment en què tota la feina feta durant la temporada arriba al punt culminant i el moment en el qual tota jugadora vol participar. Arribava l'hora de les semifinals de la Final Four de la Lliga Iberdrola que enfrontava al Junior contra l'Egara en el cap visitant, ple fins a la bandera amb unes grades on els aficionats de les santcuganteques no han parat d'animar i han creat un ambient molt similar, amb tambor i bengales de fum, al que es va poder viure la setmana passada al Lluis Serrahïma, quan les noies de Joan Vidal van classificar-se per aquesta Final Four. El partit no ha decebut: hi ha hagut tensió, crítiques a l'arbitratge, emoció i una victòria molt desitjada tant per les jugadores, òbviament, com per l'afició blava. 1 a 0 i cap a la finalíssima, la tercera seguida.

Gol i a defensar el resultat

El primer quart a acabat amb empat a 0, però el Junior ha tingut més la possessió de la bola i ha creat més perill, tot i que no hi ha hagut cap ocasió en què realment s’hagi forçat a la portera de l’Egara a exhibir-se. Si s'haguéssin de resumir els primers minuts amb una paraula, aquesta seria 'respecte'.

La primera ocasió de perill real l'ha creada l'Egara, en el minut 8 del segon quart a través d'una jugada individual i un xut potent que ha pogut aturar la portera del Junior. La dinàmica era pitjor si es comparava amb el primer quart, però ha arribat el gol del Junior, obra de Carlota Petchamé, la capitana, des de la banda dreta d'atac. Així s'ha arribat al descans amb un 0 a 1 a favor de les de Sant Cugat, però amb el partit obert a l'espera del que pogués succeir a la segona part.

"Són sempre així, els partits amb l'Egara. Costa imposar el teu ritme perquè són molt agressives i estan sempre a sobre de la bola, així que costa fer-la circular", ha valorat Joan Vidal, l'entrenador del Junior, després de guanyar el partit. "Tota la setmana hem treballat no perdre solidesa i consistència. L'equip ha estat bé en la pressió defensiva i hem generat ocasions, així que molt contents", ha afegit.

Tensió en augment

De fet, el tercer quart ha estat el més disputat fins al moment i l'únic en què tots dos equips han disposat d'alguna ocasió de perill. Finalment, però el resultat després dels 17 minuts i mig de joc no s'ha mogut i entràvem al darrer quart, de nou amb les opcions a l'aire. No obstant el joc, tant el públic s'han queixat molt de l'àrbitre del camp ofensiu, que no ha xiulat algun penal prou evident i que ha desesperat a les jugadores santcugatenques amb el seu criteri.

L'últim quart ha començat igual que tercer, sense un dominador clar, però al minut 5 les àrbitres han assenyalat un penal a favor de l'Egara, el primer del partit, que no ha acabat en res gràcies a una gran intervenció d'Andrea Martínez, qui ha impedit que es consumi l'empat. A partir d'aquest moment les jugadores de l'Egara han començat a pressionar més intensament i a viure cada cop més a prop de la porteria, tot plegat mentre la tensió anava en augment perquè el final del partit ja es veia pel retrovisor. Quan faltaven 2 minuts el Junior ha estat a punt de sentenciar en una contra, però l'última passada no ha estat bona i no ha pogut ser. En una altra contra les jugadores blaves han forçat un penal-corner, encara que el xut ha acabat fora.

El partit culminant: la final de la Lliga Iberdrola

Gràcies a la victòria d'avui, el Junior disputarà la final contra el Club de Campo, que s'ha desfet del SPV Complutense en l'altra semifinal del dia per 3 a 0. "És el millor equip d'Espanya i un dels millors d'Europa. Hem de fer un partit perfecte, creure-hi, posar-hi intensitat i tenir encert, que és el que va passar l'any passat", valorava Vidal, amb un somriure a la cara i confiat de fer un bon partit en la final. Així, demà se sabra qui s’emporta el títol, a les 13 h, també al camp del Club Egara i per streaming al web de la RFEH.