El Junior FC fa el gol de la victòria al minut 93 i segueix optant a l'ascens

Jan Guix, amb una rematada de cap quan el partit agonitzava, permet als locals sumar els 3 punts contra el CF Vallirana (1-0)

Una victòria agònica amb un gol de Jan Guix en l'última jugada del partit permet al Junior FC continuar viu en la lluita per l'ascens quan falten tres jornades pel final del campionat. Després de tres derrotes consecutives, els de Hans Schönhöfer s'han imposat aquest dissabte per 1-0 a un CF Vallirana que amb aquesta derrota diu pràcticament adéu a Segona Catalana.

Partit a vida o mort entre Junior i Vallirana, dos equips amb l'aigua al coll però per motius ben diferents. Mentre que els locals, amb un onze plagat de baixes, esgotaven les seves últimes opcions de continuar en la lluita per l'ascens, els visitants necessitaven una victòria per continuar somiant amb la permanència.

El Vallirana ha tingut opcions de sobra per inaugurar el marcador. Sens dubte la més clara ha estat el penal que ha llençat al minut 17 Jonatan Medina després d'unes mans dins l'àrea de Mario. Nando ha aturat el tir, que anava molt centrat. Jordi Cortés, amb un xut des de la frontal que ha fregat el pal, i Sergio Romero, amb un xut al pal, han tingut les ocasions més clares pels locals. Abans del descans ha estat el visitant Carlos qui ha estavellat la pilota al pal en una clara acció de contraatac.

El Junior FC guanya amb un jugador menys

Els locals continuen vius en la lluita per l'ascens FOTO: Haidy Blanch

Mateix guió a la segona part, amb un Junior massa conformista i un Vallirana més intens però molt poc precís en els metres finals. Al minut 76 Sergio Romero ha vist la segona groga per protestar i ha deixat el seu equip amb un home menys. Estant contra les cordes ha estat quan el Junior ha cregut més en les seves possibilitats. Ha avisat en dues bones arribades que no han trobat rematador, i finalment ha fet gol gràcies a una excel·lent rematada de cap de Jan Guix en una falta sacada per Jordi Cortés.

Enfrontament directe contra el segon

A les nombroses baixes que arrossega l'equip se sumen la pròxima setmana les de Sergio Romero per la seva vermella i la de Jordi Cortés per acumulació de targetes. Amb totes aquestes adversitats s'enfrontarà la pròxima setmana a la UE Sant Joan Despí, l'equip que actualment ocupa la segona posició, la posició de promoció d'ascens a la que aspira el Junior. El Junior és quart amb 52 punts, 3 punts menys que UE Sant Joan Despí (55) i 2 menys que CFA Espluguenc (54).

Schönhöfer, optimista

Hans Schönhöfer ha reconegut que el Vallirana ha fet mèrits per treure un resultat més positiu: "Ells han merescut més, i nosaltres hem sabut patir, no hem perdut la cara al partit". El tècnic ha destacat el fet que per primera vegada en la temporada els locals han aconseguit una victòria en el temps de descompte: "Al final hem tingut el que no hem tingut en altres partits, que és l'encert a última hora, a l'últim minut".

Malgrat totes les adversitats, l'entrenador confia que l'equip lluiti fins al final per jugar la promoció d'ascens: "Haurem de fer equilibris, fer invents, però jo sóc una persona que intenta ser optimista. Anirem a Sant Joan Despí a donar la sorpresa, i si no pot ser, haurem fet una gran campanya".

Fitxa del partit

Junior FC 1 - CF Vallirana 0

Junior FC: N. Salas, J. Cortés, P. Alonso, B. Mosquera (X. Soler, 78'), L. Algaba, J. Guix, S. Venegas, N. Moretones, M. Domingo (A. Bernaus, 45'), R. Abu (E. Varela, 89') i S. Romero.

CF Vallirana: A. González, P. Parés, A. Planes, A. León, J. Medina, A. Giménez (L. M. López, 80'), J. G. Medina (J. Nueva, 88'), C. Fernández, M. Valverde (C. González, 80'), O. Depares i C. Atienza (M. Requena, 67').

Gols: 1-0 J. Guix (93')

Àrbitre: Santiago Molina Manzano. Assistit per Víctor Molina Aguilar i Carlos Cano Martín. Ha ensenyat targeta groga als locals M. Domingo (17'), S. Romero (19' i 76'), J. Guix (31'), L. Algaba (86') i P. Alonso (89'); i als visitants C. Atienza (20'), J. Medina (27'), J. G. Medina (33'), A. Giménez (49'), C. Fernández (56') i M. Valverde (67').

Jornada 31 del grup 3 de Segona Catalana. Camp de futbol del Junior FC, 60 espectadors