El Junior FC femení, campió de Catalunya d'hoquei sobre herba

El primer equip ha aconseguit el vuitè títol davant l'RC Polo de Barcelona, que l'ha guanyat 21 vegades

El primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC és el nou campió de Catalunya. Després de tres temporades sense guanyar aquest campionat, ho ha aconseguit per vuitena vegada, després de fer-ho les temporades 1978-1979, 1980-1981, 1981-1982, 1985-1986, 1986-1987, 1990-1991 i 2013-2014.

En la final del Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor Femení, el Junior FC ha superat a l'RC Polo, club que ha guanyat 21 vegades aquesta competició, en els shootout (3-2), després que el partit acabés amb empat a 1 gol. El partit s'ha jugat aquest dissabte, 16 de desembre, al migdia, a Les Pedritxes, al CD Terrassa. En el partit pel tercer i quart lloc, el CD Terrassa ha superat el Club Egara, també en els shootout, després que el partit acabés amb un empat a 2 gols.

El partit ha començat amb un RC Polo molt fort i físic, però el Junior FC ha anat de menys a més i, fins i tot, ha gaudit de dues clares ocasions per avançar-se en el marcador. En el minut 5 ha desaprofitat un penal-córner i en el minut 11 Carlota Petchamé ha obligat a la portera de l'RC Polo a lluir-se. En el minut 12, després d'un greu error defensiu de les blau-i-negres, l'RC Polo ha desaprofitat una claríssima ocasió de gol.

Els dos gols en el tercer quart

Les jugadores del Junior FC celebrant el títol de campiones. FOTO: À. L. P.

Després d'un segon quart força ensopit, l'RC Polo ha fet el 0 a 1 en el minut 8 del tercer quart. El Junior FC ha reaccionat forçant un penal-córner en el minut 15, que ha transformat Mariona Serrahima. Les vermell-i-blanques han desaprofitat en l'últim minut dos penals-córners, el segon amb brillant aturada de la portera blau-i-negre. Ja en el quart i últim quart, després d'una bona ocasió de l'RC Polo el Junior FC ha tingut dos penals-córner, però no ha marcat.

Joan Vidal ha destacat que "ens hem sobreposat al 0 a 1. Ens haurien pogut aparèixer fantasmes del passat, però hem tingut el cap fred, hem empatat i hem sabut defensar l'empat amb inferioritat numèrica –amb només 9 jugadores- en els últims minuts".

El partit entre el Junior FC i l'RC Polo ha acabat amb empat a 1 gol. FOTO: À. L. P.