El juvenil del Sant Cugat FC torna a divisió Preferent

Després de vèncer 2-3 contra la UE Sabadellenca, l'equip s'assegura l'ascens directe i haurà d'esperar al desenllaç del partit suspès del Jàbac i Terrassa C per a saber si són campions

L'equip juvenil del Sant Cugat Futbol Club va certificar l'ascens a Preferent el diumenge 3 de juny, després de guanyar 2-3 vers la UE Sabadellenca. Els vermell-i-negres, però, encara no s'han pogut proclamar campions, a falta del partit entre el CFU Can Rull Rómulo Tronchoni i la UFB Jàbac i Terrassa C, partit que es va suspendre quan quedaven per disputar 30 minuts aproximadament.

Per a Eric Chalamanch, tècnic del conjunt juvenil: "És l'objectiu que teníem marcat durant tota la temporada. Desprès de quedar-nos l'any passat a 1 punt, aquest any l'hem assolit i estem molt contents".

El Sant Cugat FC ja sap que és està a Preferent, ja que fa dues temporades va descendir d'aquesta categoria. En aquesta línia, el que serà un any més l'entrenador, afirma: "El nostre objectiu és assegurar quan abans la permanència a Preferent i en funció dels resultats, veure on podem arribar"

Tot i matemàticament no tenir assegurat el títol, els santcugatencs ho tenen tot de cara, després de la important victòria aconseguida. No obstant això, el partit se'ls hi posava en contra, ja que l'equip de Sabadell anotava el primer gol quan només feia 8 minuts que havia començat, un gol que neutralitzava el santcugatenc Álex Atienza al minut 30.

En la reapresa, els vermell-i-negres aconseguien remuntar el partit, gràcies al gol de Pol Macià, però ràpidament tornava a empatar la UE Sabadellenca. Quan semblava que ambdós equips es repartirien els punts, Joan Garriga aconseguia impactar una pilota amb el cap, marcant el gol de la victòria per al Sant Cugat quan faltaven dos minuts per al final del partit, un gol que comporta un ascens directe.

Calculadora en mà per a alçar la copa

Abans de l'inici d'aquesta última jornada disputada, els santcugatencs i egarencs empataven a punts. El resultat de 2-1 de l'anada, a casa del club de Terrassa, i l'1-0 de la tornada, a la ZEM Jaume Tubau, fa que tinguin empatat també el gol-average. Per tant, és la diferència de gols la que determinarà el vencedor, en cas que la UFB Jàbac i Terrassa sortir victoriós del partit suspès.

Amb la victòria del diumenge, els santcugatencs acaben la temporada amb una diferència favorable de 67 gols a favor. Per la seva banda, els egarencs anaven vencent el seu respectiu partit vers al CFU Can Rull Romulo Tronchoni (0-2), abans que s'anul·lés.

Amb aquest resultat, els de Terrassa tenen una diferència a favor de 62 gols, així que necessitarien 6 gols en els darrers 30 minuts que queden per disputar. En cas d'anotar 5 gols i empatar-li als vermells-i-negres la diferència, el Sant Cugat es proclamaria vencedor per haver anotat 100 gols, vers als 92 hipotètics dels egarencs.

Ascens assegurat

A la divisió Preferent pugen de categoria els guanyadors de cada grup (hi ha 14 grups) i els tres millors segons. Després de la victòria del Sant Cugat FC, l'equip acumula 75 punts i se situa com el segon millor, gràcies a l'empat de l'Aqua Hotel FC, que finalitza amb un punt menys que els vermell-i-negres, en el seu grup.

Aquesta combinació li assegura l'ascens directe, ja que encara que la UE Quart B venci i avanci als santcugatencs, se situaria segona en el seu grup amb 76 punts, el Sant Cugat FC seguirà estant entre els 3 millors segons de tota la categoria. Així doncs, amb el Segre Atlètic B com a millor segon (77 punts) i també ascendit, serà l'Aqua Hotel FC qui esperarà l'ensopegada de la UE Quart B en el seu últim partit.