El Muntanyenc, l'únic club esportiu català que té rocòdrom i boulder

Durant la inauguració del boulder (escalada a l'interior), el president Paco Cruces ha assegurat que "volem ser un referent de l'escalada a Catalunya. I volem fer-ho des de la base, perquè surtin escaladors de primer nivell"

Amb el nou boulder (escalada a l'interior) del Rocòdrom Josep Barberà que s'ha inaugurat aquest divendres, 20 de febrer, a la tarda, el Club Muntanyenc Sant Cugat es converteix en l'únic club esportiu català en disposar de rocòdrom i boulder. Sí que hi ha, però, empreses privades que gaudeixen d'ambdues instal·lacions esportives, però no són clubs sense ànim de lucre.

El boulder, que ja va entrar en funcionament el 19 de gener, té una superfície de 100 m2 escalables (amb diferents inclinacions); una altura de 4 metres; un miler de preses; un vestidor amb lavabo i dutxa, i una zona de descans. Al maig està previst que el boulder també estigui climatitzat. Les obres van començar l'octubre del 2013 i les han costejat el Club Muntanyenc i l'Ajuntament de Sant Cugat.

La inauguració del nou boulder ha estat presidida, entre altres personalitats, per Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Jordi Merino, president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); Marcial Aleman, director tècnic esportiu de la FEEC; Paco Cruces, president del Club Muntanyenc Sant Cugat, i Quino Hernández, un dels responsables de l'Escola de Muntanya del Club Muntanyenc.

Paco Cruces: "Volem ser un referent de l'escalada a Catalunya, des de la base"
En els parlaments, el president del Club Muntanyenc ha estat molt clar: "Volem ser un referent de l'escalada a Catalunya. I volem fer-ho des de la base, perquè surtin escaladors de primer nivell com en el seu dia ho van ser Josep Barberà, Vicenç Soto, i més recentment, Berta Martín". Cruces també ha afirmat que "el club posa aquesta instal·lació a disposició de la ciutat. Per poder utilitzar-la no cal ser soci".


Jordi Puigneró, Mercè Conesa, Jordi Merino i Paco Cruces. FOTO: Lali Puig

Quino Hernández, el responsable del disseny d'aquest equipament, ha detallat que "fa 19 anys, quan vaig entrar a formar part de la junta directiva del Club Muntanyenc Sant Cugat, ja vaig exposar aquesta idea al llavors president Narcís Castanyer".

Jordi Merino: "És una gran instal·lació"
Jordi Merino ha assegurat que "Sant Cugat és una ciutat muntanyenca, i aquesta és una gran instal·lació", i Mercè Conesa ha assenyalat que el Club Muntanyenc "és un referent a Catalunya, i ser referent vol dir adaptar-se als nous moments i oferir nous serveis".

Durant la inauguració, Simón Padín i Andrés Sánchez, membres de l’equip de competició d’escalada del Club Muntanyenc, i la catalana Marieta Cartró, l’actual campiona d’Espanya de Bloc, han ofert una exhibició a la cinquantena d'assistents a l'acte. També hi ha hagut una jornada de portes obertes.

Obert de dilluns a dissabte
Aquesta nova instal·lació la gestiona, amb diferents cursos formatius, l'Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat, i està oberta, en diferents horaris, de dilluns a dissabte. Des del 2007, el Club Muntanyenc Sant Cugat disposa d’un equip de competició d’escalada. L’Escola de Muntanya del Club Muntanyenc va néixer l’any 2008. Els responsables tècnics són Oliver Giralt, Quino Hernández i Ferran Murai i en l'actualitat unes 60 persones utilitzen el rocòdrom i el boulder.

El Rocòdrom Josep Barberà es va inaugurar el setembre del 2005 i té una concessió a 50 anys. Té una superfície de 450 m2 escalables, una altura de 20 metres, i entre 40 i 45 vies. El Club Muntanyenc Sant Cugat no té previst organitzar cap competició federada aquest 2015.

 
Comentaris

Destaquem