El Patí Hoquei Club femení, als quarts de final del play-off d'ascens a l'OK Lliga

El primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat s'enfrontarà al guanyador de l'eliminatòria entre el CP Manlleu B i l'Sferic Terrassa

El primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat s'ha classificat per jugar els quarts de final del play-off d'ascens a l'OK Lliga, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins espanyol. L'equip que aquesta temporada dirigeix Beto Borregán ha aconseguit la classificació matemàtica en la vuitena i última jornada de la segona fase del campionat, després de superar (3-2) el CP Voltregà B, aquest diumenge, 10 de març, a la tarda, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler. El PHC Sant Cugat ha acabat entre els 4 primers classificats de 8 equips, fet que li permet, ara, jugar els quarts de final. Els 4 conjunts que ja són a quarts de final són l'HC Palau de Plegamans B (33 punts), el CP Vilanova B (28 punts), el PHC Sant Cugat (24 punts) i l'Igualada Femení HCP (23 punts).

Amb el CP Manlleu B o Sferic Terrassa, en quarts de final

Ara, ja en quarts de final, el PHC Sant Cugat s'enfrontarà, al millor de tres partits, en unes dates encara per definir (entre el 31 de marc i el 14 d'abril), amb el guanyador de l'eliminatòria entre el CP Manlleu B i l'Sferic Terrassa, que es jugarà a doble partit, els dos pròxims caps de setmana (16 i 17 i 23 i 24 de març).

En aquesta segona fase del play-off d'ascens (grup 1), el PHC Sant Cugat ha aconseguit 5 victòries, 1 empat i 2 derrotes.

Obligades a guanyar, i així ho han fet

Amb les baixes de la portera Marta Nache i les jugadores Aida Antón i Carolina Espinola, el PHC Sant Cugat ha derrotat a un CP Voltregà que, amb un empat, es classificava pels quarts de final i deixava a fora al PHC Sant Cugat, que havia de guanyar sí o sí.

Remuntar un 0 a 1

El partit no ha començat gens bé pel PHC Sant Cugat que ha vist com el seu adversari s'avançava en el marcador en el minut 4 de partit. La capitana Aina Vilalta feia el 0 a 1 amb un xut llunyà. Però les vermell-i-negres no han trigat a reaccionar i Laia Paredes ha empatat 4 minuts més tard. Carolina Herrera ha tornat a avançar a les santcugatenques en el minut 11, després de robar una pilota en defensa, sortir al contraatac i superar la portera visitant, Alba Golet.

La portera Cris Elié, novament protagonista

Només començar el segon període, Laia Paredes ha marcat el 3 a 1. Només s'havia jugat 1 minut i 19 segons. Però el CP Voltregà B ha escurçat diferències en el marcador, amb un gol de Maria Anglada. En el minut 10, Anna Bosch no ha aprofitat un penal i el seu llançament ha sortit desviat a l'esquerre de la portera local. El refús tampoc no ha servit per marcar perquè Cris Elié, novament, ha impedit que el segon xut acabés amb gol. Quan faltaven 57 segons perquè acabés l'enfrontament, Maria Anglada s'ha plantat sola davant de Cris Elié, però la portera del PHC Sant Cugat ha evitat l'empat i ha tornat a demostrar la seva qualitat.

Beto Borregán: "Em quedo amb l'actitud de l'equip"

Després del partit, Beto Borregán, l'entrenador del PHC Sant Cugat, ha assenyalat que "em quedo amb l'actitud de l'equip. En aquesta segona fase, dels 8 partits només hem encaixat 2 derrotes, i té molt de mèrit. L'equip ha crescut i es comença a veure el treball amb el qual jo hi crec. No sé si pujarem o no, però el que jo vull és que l'equip evolucioni, i ho està fent".

Borregán: "Si sempre guanyem a Sant Cugat, anirem passant rondes. El Pavelló 2 ha de ser un fortí"

Respecte als quarts de final, Borregán ha apuntat que "seran molt complicats perquè els 8 equips que hi estiguem tindrem un nivell molt semblant. Hem d'afrontar-los amb una ambició brutal. Si sempre guanyem a Sant Cugat, anirem passant rondes. El Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler ha de ser un fortí. Hem de ser molt fortes. Si passem a semifinals i els altres 3 equips són B aconseguirem l'ascens a l'OK Lliga".