El PHC Sant Cugat s'enfronta a Xile i a Catalunya

El primer equip femení del PHC organitza un torneig amistós on participen la selecció absoluta xilena i la catalana

Torneig Internacional Sant Cugat

Patí Hoquei Club Sant Cugat: Cris Elie, Anna Espriu, Carmina Tamburini, Mª Rosa Tamburini, Laura de los Santos, Aina Ávila, Judit Navarro i Clara Escudé

Selecció Nacional de Xile: Macarena Valenzuela, Francisca Donoso, Alexa Tapia, Gigliola Berloffa, Roberta Urgea, Beatriz Gaete, Francisca Puertas, Fernanda Urrea, Valentina Fuentes, Fernanda Hidalgo, Catalina Flores i Carolina Zuñiga

Selecció Catalana: Caterina Ortega, Berta Busquets, Laura Piugdueta, Patricia Miret, Cristina Barceló, Elisabeth Gurri, Maria Córdoba, Anna Casarramona, Laia Castro i Laura Vicente

Àrbitres: Josep Gómez i Gerard Gorina

Instal·lació: Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler

Públic: 70 espectadors/es

El conjunt de la selecció absoluta xilena i la selecció catalana s'han acostat avui, 12 de juny, al Pavelló 2 de la ZEM Ramba del Celler per a participar en el Torneig Internacional Sant Cugat. S'han organitzat 3 partits de 25 minuts que han enfrontat, primer, al PHC Sant Cugat contra la selecció catalana (1-4), després al PHC Sant Cugat contra la selecció xilena (0-2), i finalment a la selecció catalana contra la xilena (2-0). Entremig s'ha aprofitat per realitzar l'entrega de premis oficial, ja que enguany el PHC Sant Cugat ha guanyat la lliga Nacional Catalana, aconseguint l'ascens a OK Lliga, i la Copa Generalitat.

La presència de la selecció xilena es deu a què aquest equip es troba realitzant un període d'entrenament al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, per a preparar el Mundial d'Hoquei Patins femení, que enguany se celebrarà a Xile. Ho fa aquí perquè Catalunya és la zona del món amb més clubs d'hoquei femení d'alt nivell, i d'aquesta forma les xilenes poden anar disputant partits contra els diferents clubs. Una situació que ja s'està convertint en rutina, posat que no és el primer cop que, les que foren campiones del món l'any 2006, conegudes al seu país d'origen amb el sobrenom de "Las Marcianitas", vénen a entrenar-se a Catalunya. De fet, existeix un conveni entre la federació xilena i la catalana d'hoquei patins d'ajuda mútua, a part del fet que algunes jugadores internacionals de Xile juguen regularment a la lliga catalana.

Al seu torn, la selecció espanyola també es troba en període d'entrenament per preparar el Mundial de Xile. No és el cas de la selecció catalana, que no hi podrà participar, però moltes de les jugadores del conjunt català es troben pre-seleccionades també per a jugar amb la selecció espanyola, el planter de la qual està format quasi en la seva totalitat per jugadores catalanes.

PHC Sant Cugat 1 – Selecció Catalana 4

El primer partit disputat del triangular, entre la selecció catalana i l'equip local, s'ha decidit ràpidament, a causa de la clara superioritat de la selecció. El gol de les negre-i-vermelles no ha arribat fins al final, quan ja perdien per 0 a 4. La veritat és que l'equip de la selecció té un nivell de joc espectacular, molt tècnic, coordinat, unit i, sobretot, contundent. Prova d'això són les 7 faltes comeses, en comparació a l'única falta comesa pel PHC. A part, la portera de la selecció ha contribuït enormement a la victòria, trencant les expectatives de remuntada que també ha creat el conjunt santcugatenc.

PHC Sant Cugat 0 – Selecció de Xile 2

L'equip competirà la temporada vinent a la màxima categoria espanyola FOTO: Haidy Blanch

Ha estat un partit més igualat que l'anterior. Tot i portar ja un partit a sobre, les santcugatenques s'han mostrat més relaxades i han tingut més espai de joc. Això és a causa que el nivell de la selecció de Xile, sobretot física i tècnicament, no és el mateix que el de la selecció catalana.

En acabar el partit s'ha dut a terme la celebració oficial de presentació dels trofeus aconseguits pel PHC Sant Cugat aquesta temporada a l'afició. Així doncs, les jugadores han aixecat la copa de la lliga Nacional Catalana i la Copa Generalitat, entregada pel regidor d'esports de l'Ajuntament, Eloi Rovira.

Les santcugatenques jugaran l'any vinent a OK Lliga, la més important de l'estat Espanyol. No serà un debut, ja que porten diferents temporades oscil·lant entre la primera i la segona màximes categories de forma reiterada. Aquesta temporada han pujat a OK Lliga, de la qual en baixaren la temporada passada, i hi pujaren ara farà dues temporades.

Selecció Catalana 2 – Selecció de Xile 0

L'inici del partit ha tingut lloc després de presentar ambdues seleccions i fer sonar els respectius himnes, davant del públic, que ha rebut a les jugadores de peu.

Ha estat un partit molt intens, d'alt nivell, però amb una clara dominància per part del conjunt català. Quasi tota l'estona el joc s'ha desplaçat a la meitat del camp xilena, que s'han hagut de tancar a darrere, en fèrria defensa, per evitar més gols. Hi ha hagut ocasions de contraatac, però la defensa catalana també s'ha mostrat ferma i les ha tallat ràpidament. El partit ha finalitzat 2 a 0, també en part pel poc encert de les catalanes en els seus múltiples llançaments.

Jordi Camps, el seleccionador català, està content que s'organitzin tornejos com aquest triangular, "aprofitant que hi ha la selecció de Xile a aquí." Ha afegit que "sempre és bonic aprofitar per jugar amb gent diferent. Si hi ha una selecció com la de Xile per aquí, és una oportunitat molt bona a aprofitar." Al seu torn, ha lamentat la situació en la qual es troba la selecció catalana, que tot i ser capaç de vèncer a seleccions de primera línia mundial, es trobi que només puguin disputar partits amistosos com aquests.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem