El PSC demana a l'equip de govern que redacti un Pla d'Equipaments Esportius

Ferran Villaseñor ha assegurat que "Convergència i Unió (CiU) és el partit polític que governa a Sant Cugat des de l'any 1987 i mai ha fet un Pla d'Equipaments Esportius"

El grup municipal del PSC presentarà en el pròxim Ple Municipal del dilluns 28 d'abril una moció en la que demanarà que l'equip de govern dibuixi un Pla d'Equipaments Esportius. "Convergència i Unió (CiU) és el partit polític que governa a Sant Cugat des de l'any 1987 i mai ha fet un Pla d'Equipaments Esportius", ha assegurat Ferran Villaseñor, portaveu del PSC a Sant Cugat i regidor de l'Ajuntament de la ciutat, durant una roda de premsa que s'ha celebrat aquest dimecres, 2 d'abril, a la tarda. De fet, aquesta demanda ja l'ha fet el PSC en diverses ocasions, com en un Consell Sectorial de l'Esport.

On estan les instal·lacions?
El Pla d'Equipaments de Sant Cugat del període 2008-2018 es va aprovar el 20 desembre del 2010 i, segons la moció que presentarà el PSC "pretenia establir les reserves del sòl municipal per acollir els futurs equipaments i marcar les prioritats de l'Ajuntament en aquesta matèria a curt (2008-2012), mitjà (2012-2015) i llarg termini (2015-2018). La moció també detalla que el Pla d'Equipaments "preveia que les necessitats quedessin cobertes mantenint i executant les projeccions previstes, reservant més de 81.000 m2 de sòl per a aquest ús", del que "tan sols" s'ha realitzat una part de la ZEM La Guinardera. Respecte aquest equipament, el regidor Pere Soler ha lamentat que "ens haguem quedat a terços". No s'ha fet la zona esportiva municipal de Mira-sol (l'empresa que l'havia de construir va fer fallida) ni tampoc s'ha utilitzat la reserva de sòl a Can Mates.

Sant Cugat creix, les instal·lacions no
Pere Soler ha explicat que "els equipaments esportius no estan creixent com ho està fent Sant Cugat i és evident que els clubs esportius tenen aquesta necessitat. Cal posar-hi fill a l'agulla". Soler ha detallat que el PSC ha decidit presentar aquesta moció amb caràcter "positiu" i "que posa en relleu una de les necessitats que té Sant Cugat".

I el pavelló de la ZEM La Guinardera?
Ferran Villaseñor ha demanat a l'equip de govern que "eviti vendre fum" i ho ha fet en relació a les declaracions que l'alcaldessa Mercè Conesa va fer el febrer del 2012, en les que assegurava la construcció d'un nou pavelló a la ZEM La Guinardera, amb fons de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Posteriorment, l'Ajuntament va decidir no tirar endavant aquest projecte. En aquesta línia, el portaveu del grup local del PSC ha demanat que l'equip de govern expliqui en què consisteix l'avantprojecte que es vol redactar sobre la possible construcció d'un nou pavelló a la ZEM La Guinardera", aprovat recentment en Junta de Govern Local.

Villaseñor ha assenyalat que "planificar no implica gastar-se diners" i ha arribat a assenyalar que "és necessari marcar l'agenda de Xavier Tizón, regidor d'Esports".

Suspens a Xavier Tizón
"L'àrea d'Esports de l'Ajuntament és una de les menys valorades. Al principi de mandat, quan es va ampliar la plantilla amb nous càrrecs pensàvem que l'àrea d'Esports era una aposta de l'equip de govern. Però és evident que no ha estat així", ha assegurat Ferran Villaseñor.

 
Comentaris

Destaquem