Pol Pla, el ‘rugbier’ que mostra els valors de l’esport

Format al Club de Rugby Sant Cugat afronta la seva primera temporada com a jugador de la selecció espanyola absoluta de rugbi a 7

Aquest valldoreixenc de 23 anys afronta la seva primera temporada com a jugador de la selecció espanyola absoluta de Seven (rugbi a 7). L’octubre del 2015 li van donar una beca ADO. “Estic gaudint moltíssim d’aquesta nova experiència”, assegura. Els dos grans objectius d’aquest 2016, força complicats, són la classificació per a les World Series del 2017 i el preolímpic. L’equip espanyol ha de guanyar totes dues competicions si vol participar a les World Series i als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. “El meu somni és jugar uns Jocs Olímpics”, concreta.

Format al CR Sant Cugat

Va començar a jugar a rugbi a 16 anys, amb el Club de Rugby Sant Cugat, després de començar a jugar a futbol escolar –a 12 anys– i passar pel Sant Cugat Esport FC. Al CR Sant Cugat ha jugat en les categories cadet, juvenil, sub-21 i tres temporades al primer equip. Aquesta campanya 2015-2016 juga al FC Barcelona, a la Divisió d’Honor, tot i que el fet de defensar la selecció estatal només li ha permès jugar tres partits. Juga d’ala (número 7).

Una filosofia de vida

“El rugbi és una filosofia de vida. És un esport que et dóna molts valors que un pot aplicar a la seva vida personal i laboral. M’ha aportat un aprenentatge de vida i m’ha format com a persona. És una llàstima que els jugadors d’elit no ens hi puguem dedicar professionalment”, explica.

Gran admirador de les seves germanes

“El rugbi és un esport de molt contacte, en el qual tothom té molt clar on estan els límits, i els respecta. Això el diferencia de molts altres esports”, detalla Pol Pla, un gran admirador de les seves dues germanes, Bàrbara i Júlia, també jugadores d’elit de rugbi.

En clau personal:

-Com es defineix? Tranquil, perseverant i alegre.

-Una virtut: Ambiciós.

-Un defecte: La impuntualitat.

-Un esport que no sigui el rugbi: El futbol.

-Un país: Fiji.

-Un viatge: Nova York.

-Un color: El vermell.

-Una música: Cada una té el seu moment.

-Un llibre: Correr o morir, de Kilian Jornet.

-Una pel·lícula: Qualsevol d'Ocean's.

-Un menjar: Macarrons.

-Una beguda: Aigua.

-Una il·lusió: Jugar uns Jocs olímpics.

-Un repte: Assolir el que em proposi.

-Un lema: Mai et rendeixis.

 
Comentaris

Destaquem