El Rugby Sant Cugat serà seu per a potenciar als joves esportistes catalans

El Pla d'Alt Rendiment del Rugby Català ha designat a Lewis Williams com a encarregat de l'àrea masculina i amb això, els entrenaments es faran a les instal·lacions del CR Sant Cugat

La Federació Catalana de Rugby ha creat un nou projecte per als esportistes en edat base per tal d'evolucionar les habilitats individuals i físiques: el Pla d'Alt Rendiment del Rugby Català. Amb això, una trentena de jugadors dels diferents equips de Catalunya seran escollits per a dur a terme aquests entrenaments, uns entrenaments realitzats un cop a la setmana.


En l'àrea masculina, després que diferents clubs aportessin noms d'entrenadors per executar aquesta tasca, la Federació Catalana ha escollit a Lewis Williams, actual entrenador del primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat. Amb això, la seu serà a les instal·lacions del club blau-i-negre i els entrenaments es faran els dilluns.


La intenció d'aquests entrenaments és que les joves promeses, entre 14 i 17 anys, del rugbi català puguin, d'una banda, treballar en el placatge, les passades o l'1vs1, entre d'altres, mentre que alhora condicionin la seva forma física i assimilin uns estils de vida.


Per a Emilio Gutiérrez, president del club santcugatenc: "Estem molt contents amb la selecció, ja que confirma la nostra vocació com a formadors i ens situa com a referents dels equips base a Catalunya". A més, el president veu amb bons ulls l'elecció de Lewis Williams per dur a terme el projecte: "És la manera que els diferents clubs puguin gaudir dels seus talents i així, construir una sòlida base per l'esport català".


A més, el Pla d'Alt Rendiment del Rugby Català contempla, un cop al mes, realitzar una tecnificació per als diferents entrenadors, també amb la intenció d'aportar noves eines als tècnics. "Fer-ho a Sant Cugat ens donarà la possibilitat activa perquè els entrenadors del club puguin participar en el projecte i complementar la seva formació", afegeix Emilio Gutiérrez.


Àrea femenina


En el cas del rugbi femení, la Federació Catalana ha designat a María Ribera, actual entrenadora de l'INEF-Hospitalet, per a ser la persona encarregada dels entrenaments. Amb això, aquests entrenaments es realitzaran a l'Hospitalet de Llobregat i estaran dedicats a joves jugadores entre els 14 i els 23 anys.

 
Comentaris

Destaquem