El Rugby Sant Cugat, seu del prestigiós Torneig Melé

Les instal·lacions del club santcugatenc acolliran, durant 2 dies, 32 partits d'un dels tornejos més importants d'Espanya i la Federació Catalana de Rugbi col·laborarà en els arbitratges

El Club de Rugby Sant Cugat acull per primera vegada el Torneig Melé, en la categoria sub-16, un torneig en el qual competeixen les millors escoles en l'àmbit estatal. En ell, fins a 14 equips buscaran alçar-se com a campions durant els dies 7 i 8 de desembre en la ZEM La Guinardera.


Per a Emilio Gutièrrez, president del CR Sant Cugat: "És important que comptin amb nosaltres per a organitzar aquest gran torneig. A més, ens ha donat una major credibilitat i reflecteix el bon treball fet els darrers anys. Amb tot, esperem enfortir relacions amb els clubs i crear vincles entre els jugadors".


Format torneig


El torneig estarà dividit en dues competicions: una de nivell rendiment i l'altra de nivell promoció. Així doncs, els equips participants en la categoria superior són: el Club de Rugby El Salvador i Valladolid Rugby Asociación Club (ambdós val·lisoletans), el CRC Pozuelo Rugby i el CR Liceo Francès (ambdós madrilenys), CAU Rugby València (València) i el CR Sant Cugat, la UE Santboiana i el Sitges RC.


D'altra banda, en el nivell promocional, fins a 6 equips disputaran la competició: el Marbella RC (andalús), el CR El Salvador, el Valladolid Rugby Asociación Club, el CRC Pozuelo Rugby, el CAU Rugby València i el CR Sant Cugat.


En el primer dia de competició, els equips estaran en diferents grups i jugaran entre tots per determinar les posicions finals, mentre que el segon dia serà decisiu, ja que es jugaren els partits eliminatoris fins a arribar a les finals.


Diferents seus


A més de Sant Cugat, diferents seran les seus del campionat: a València es jugarà la categoria sub-12; a Sant Boi la sub-14 i a Valladolid la sub-18 i el sènior femení, participant el Sant Cugat amb 2 equips en cada categoria, a l'espera de decidir que farà el femení.


Amb tot, el club blau-i-negre ja coneix el que és sortir vencedor d'aquest torneig, ja que en els darrers anys l'ha guanyat en diferents categories. "El més important és l'experiència que agafen els jugadors", sentencia Emilio Gutièrrez.


Breu història del torneig


El torneig es va celebrar per primera vegada l'any 1996 i va ser creat pel CR Liceo Francès (Madrid), la Unió Esportiva Santboiana (Catalunya) i el CAU Rugby València (València), amb la intenció que els jugadors d'escola poguessin competir en l'àmbit estatal. Amb el pas dels anys, diferents equips han estat convidats per a poder participar i enguany, se celebra el 5è aniversari d'ençà que convidessin al CR Sant Cugat. No obstant això, aquesta edició és la primera vegada que el club serà seu d'aquest prestigiós campionat. "És un orgull poder comptar com un dels equips consolidats d'aquest torneig", apunta el president de l'entitat, Emilio Gutiérrez

 
Comentaris

Destaquem