El Rugby Sant Cugat venç el CAU València i s'enfrontarà al Liceo Francés

Amb la victòria s'assegura ser el millor segon dels 3 grups i, per tant, jugarà la tornada dels quarts de final del 'play-off' d'ascens com a local

El Club de Rugby Sant Cugat ha finalitzat la lliga regular, aquest dissabte 9 d'abril, superant per un ajustat 17 a 14 el CAU València, tercer classificat del grup B de Divisió d'Honor B. Amb aquest resultat, el conjunt santcugatenc s'ha assegurat ser el millor segon dels 3 grups i també el fet de jugar com a local el segon partit de l'eliminatòria de quarts de final del play-off d'ascens.

Cruze Len Joseph ha estat autor de la marca que ha donat la victòria al Club de Rugby Sant Cugat quan faltaven 4 minuts pel final. El neozelandès, amb una facilitat sorprenent, ha guanyat tots els seus rivals en velocitat i s'ha plantat a la línia de marca per fer el definitiu 17-14. Eduardo Sorribes havia avançat al minut 58 als visitants (12-14) amb un cop de càstig.

Per part local també han anotat Carles Trenzano al minut 25 de la primera part i Nico Gómez en l'última jugada abans d'anar al descans. Pol Pérez ha converit un sol xut a pals en la segona marca. Pel CAU, Pablo Serrano ha estat l'autor de l'única marca visitant. Els 6 punts restants els ha fet Sorribes en dos cops de càstig.

Liceo Francés, el rival de quarts de final

Pol Pérez en l'últim partit disputat a casa contra el CAU València FOTO: Lali Puig

El rival del Club de Rugby Sant Cugat serà el Liceo Francés, segon classificat del grup C de Divisió d'Honor B, que aquest diumenge 10 d'abril ha superat per 39 a 28 a l'Olímpico de Pozuelo RC. El Universidad de Burgos, segon del grup A, s'enfrontarà a Zarautz, primer del grup A.

"Acabem la lliga com la volíem acabar, com a millor segons", ha reconegut l'entrenador, Leo Pereira. "Contra el Liceo Francés serà la primera eliminatòria i és la que volíem. Ara el que ens queda és treballar per arribar preparats per a aquest partit".

El partit d'anada dels quarts de final es disputarà el cap de setmana del 23 i 24 d'abril. La tornada es jugarà el següent cap de setmana, el del 30 d'abril i 1 de maig. "La idea és treure un bon resultat en el partit d'anada perquè poguem rematar la feina en el partit de tornada a casa".

Qui puja a Divisió d'Honor?

Enguany disputen la fase d'ascens a Divisió d'Honor, la màxima categoria estatal, 8 equips, els dos primers classificats de cada grup –hi ha 3 grups– i els dos millors tercers. El format és de play-off, és a dir, amb uns quarts de final i unes semifinals a doble partit, i una final. El guanyador de la final pujarà de categoria, i el perdedor disputarà una promoció a doble partit amb el penúltim classificat de Divisió d'Honor.

Els emparellaments de quarts de final són:

• CR Atlético Portuense (3r del grup C)-Ciencias Sevilla (1r del grup C)
  • CAU València (3r del grup B)-CR La Vila (1r del grup B)
  • Universidad de Burgos RT (2n del grup A)-Babyauto Zarautz RT (1r del grup A)
  • CR Liceo Francés (2n del grup C)-Club de Rugby Sant Cugat (2n del grup B)

En cas d'arribar a semifinals, el Club de Rugby Sant Cugat s'enfrontaria al vencedor de l'eliminatòria de quarts de final entre CR Atlético Portuense i Ciencias Sevilla.