El Sant Cugat Esport, el Mira-sol, la UESC i el Qbasket, al Campus Sant Cugat Índia

El campus solidari, que es farà del 14 al 29 de juliol, a Anantapur, és una iniciativa que va posar en marxa el Sant Cugat Esport FC el 2013

Tres clubs de la ciutat s'han afegit al campus formatiu solidari a l'Anantapur (Índia) que el Sant Cugat Esport Futbol Club va posar en marxa l'estiu del 2013 i que durant tres edicions ha estat el Campus SantCu-Índia. A banda del Sant Cugat Esport FC, també hi prendran part el Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, la Unió Esportiva Sant Cugat i el Qbasket Sant Cugat. Aquesta iniciativa solidària també compta amb la col·laboració d'enguany del Junior FC i l'Europa Internacional School, que hi podrien participar en els pròxims anys. En un futur, en aquest projecte s'hi podria sumar la Unió Ciclista Sant Cugat. La quarta edició del Campus Sant Cugat Índia tindrà lloc del 14 al 29 de juliol, a Anantapur. Jaume Garcia, directiu del Sant Cugat Esport FC, continua sent el coordinador d'aquesta iniciativa.

Una delegació de 30 persones

El Sant Cugat Esport FC hi aportarà vuit cooperants, entre monitors, entrenadors i directius; el CFU Mira-sol Baco, sis, i entre els clubs de bàsquet, la UE Sant Cugat i el Qbasket, catorze. Sant Cugat viatjarà a Anantapur (Índia) amb una expedició d'unes 30 persones amb l'objectiu de formar uns 200 nens i nenes de la Fundación Vicente Ferrer.

Santasusagna: “Hem assolit els objectius inicials”

Llorenç Santasusagna ha explicat en la presentació del Campus Sant Cugat Índia que “en la primera edició del campus, els objectius van ser ensenyar a jugar a futbol als nens i nenes i aplicar els valors de la integració i la igualtat de gènere. El segon any vam voler potenciar la formació dels entrenadors d'Anantapur i un entrenador del Sant Cugat Esport FC, el Miquel Lladó, s'hi va quedar -encara hi és-, contractat per la Fundación Vicente Ferrer. En la tercera edició vam aconseguir que els nens i les nenes poguessin jugar setmanalment en una competició. Amb tot això, vam assolir els objectius que ens havíem proposat inicialment”.

El president del Sant Cugat Esport FC ha detallat que en aquesta quarta edició del campus, que és “un nou model”, “la idea demanava obrir el campus a la ciutat, amb més clubs de futbol i també de bàsquet. El bàsquet era un esport que ens demanava la Fundación Vicente Ferrer”.

Mateu: “Ens farà créixer a tots”.

Mònica Mateu, presidenta de la UE Sant Cugat, ha explicat que “els cooperants del club que hi vagin ajudaran en tot allò que puguin. També serà una experiència per a ells. Espero que aquest projecte duri molts anys. Ens farà créixer a tots”.

Dodem: “Hi ha molts nens i nenes que poden somiar”

Lancy Dodem, representant de la Fundación Vicente Ferrer, ha assegurat que “l'esport uneix a tothom” i que “gràcies a aquest campus hi ha molts nens i nenes que poden somiar”. També ha subratllat que a la Fundación Vicente Ferrer li agradaria construir d'aquí a uns anys un pavelló per jugar a bàsquet.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat que “clubs de la ciutat s'hagin organitzat i implicat en aquest projecte tan important”.

La presentació del quart Campus Sant Cugat Índia s'ha fet aquest dilluns, 1 de febrer, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat, i també ha comptat amb la presència de Joan Salabert, president del CFU Mira-sol Baco.

 
Comentaris

Destaquem