El santcugatenc Òscar Monje, primer de creuar la meta de la Matagalls-Montserrat

Tot i ser el primer d'arribar, l'atleta de Sant Cugat ha estat qui ha aconseguit el segon millor temps (8 hores, 52 minuts i 41 segons) d'aquesta caminada de resistència de 81,4 quilòmetres

L'atleta de Sant Cugat, Òscar Monje Puigdengolas, ha estat el primer de creuar la línia d'arribada de la 36a edició de la Travessa Matagalls-Montserrat (de 81,4 quilòmetres), que s'ha celebrat aquest cap de setmana del 19 i 20 de setembre.

Es tracta d'una caminada de resistència, individual i no competitiva per muntanya puntuable per a la Copa Catalana de Caminades de Resistència, que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La Travessa Matagalls-Montserrat, en què hi han participat 3.000 atletes, l'organitza el Club Excursionista de Gràcia.

Primer, però amb el segon millor temps

Tot i ser el primer a arribar, Monje ha estat qui ha aconseguit el segon millor temps (8 hores, 52 minuts i 41 segons) de la marxa, per darrere de Santi Serra (8.42.00), segon en creuar la línia de meta. L'entrenador d'Òscar Monje és Ricard Vila.

Primer títol i podi d'Òscar Monje

Òscar Monje ha explicat al TOT Sant Cugat que “estic especialment content perquè és la primera vegada que faig un podi i que guanyo” i que “l'havia preparat molt bé. Aquest estiu he fet diferents trams de la prova i la coneixia molt bé”. Aquest atleta independent de 32 anys, que havia competit pel Club Muntanyenc Sant Cugat, ja va participar en la Matagalls-Montserrat l'any 2012, en què va quedar 60è en la classificació general amb un temps d'11 hores i 55 minuts.

El santcugatenc és un atleta especialista en curses de muntanya de maratons i ultra trails. La pròxima competició en què prendrà part en la Marató de Collserola, el diumenge 4 d'octubre.