El segon equip masculí del Sant Cugat Esport FC puja a Tercera Catalana

L'equip (sub-23), que s'ha creat aquesta temporada, ha estat campió del grup 13 de Quarta Catalana

El segon equip sénior masculí (sub-23) del Sant Cugat Esport FC ha aconseguit l'ascens a 3a Catalana de futbol en el seu primer any de creació. Els vermell-i-negres, però, no han pogut jugar la 30a i última jornada de lliga del grup 13 de 4a Catalana perquè el seu rival, el Sant Pere Nord CF B, 13è i antepenúltim amb 14 punts, només s'ha presentat al partit amb 3 jugadors, aquest dissabte, 13 de maig, a la tarda, a la ZEM Jaume Tubau. L'àrbitre ha suspès l'enfrontament i ara haurà de ser el Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol qui aquest dimecres, 17 de maig, obri l'expedient del partit i resolgui el cas. Tot apunta, però, que el comitè donarà els 3 punts de l'enfrontament al Sant Cugat Esport FC.

L'entrenador del Sant Cugat Esport FC B, Joan Ruiz, ha afirmat que "la 4a Catalana té aquestes coses. Són equips que es fan amb pinces al principi de temporada i després... Ens hauria agradat guanyar aquest partit al camp i celebrar l'ascens, no als despatxos".

Joan Ruiz: "Ha estat una temporada espectacular"

L'equip ha agraït el suport de la gent que els ha seguit durant tota la temporada. FOTO: Àlex López Puig

El tècnic de Martorell ha assegurat que l'ascens "ha estat una sorpresa total. Vam agafar un equip que no coneixíem de res i a poc a poc la nostra planificació de la temporada ha anat fent passos endavant molt grans. Els jugadors, que tenen una gran qualitat humana, han anat assimilant molt ràpidament tots els aspectes del joc, i els resultats ens han anat acompanyant. Ha estat una temporada espectacular. Ningú s'imaginava l'ascens perquè aquest no era l'objectiu. L'objectiu era començar un projecte amb una bona base".

Ruiz ha destacat que, a més, "hem ascendit amb gent de Sant Cugat, formats a la casa, amb moltes ganes d'estar al club i amb un compromís molt gran. Això és el principi d'alguna cosa molt gran pel club". Ruiz ha detallat que "aquest equip està fet per subministrar jugadors al primer equip i donar sortida als jugadors del club que acaben la categoria juvenil. Que ningú dubti que la pròxima temporada hi haurà 3 o 4 jugadors al primer equip, segur. Podem competir perfectament a 3a Catalana".

Només 1 derrota en 28 partits

Els jugadors i el cos tècnic del Sant Cugat Esport FC B. FOTO: Àlex López Puig

El Sant Cugat ha acabat la lliga amb 67 punts, amb 2 punts més que el Cerdanyola del Vallès FC B, segon, i 4 punts més que el tercer, la UE Rubí B. Si el comitè dona finalment els 3 punts al Sant Cugat, el Cerdanyola jugarà la promoció d'ascens. Els vermell-i-negres només han perdut 1 dels 28 partits disputats, amb un balanç de 20 victòries, 7 empats i 1 derrota, al camp del Sant Quirze FC B, per 2 gols a 1.

Jugarà la Copa Catalunya

Com a campió del seu grup, el Sant Cugat B jugarà la Copa Catalunya, com també ho faran el primer equip femení i el benjamí A del club. Per a Ruiz, jugar la Copa Catalunya "és un premi per a tots, jugadors, cos tècnic i club. El que hem de fer és gaudir-la i a veure fins on arribem".

Amb aquest ascens, el Sant Cugat Esport FC B podria jugar la pròxima temporada 2017-2018 amb tres equips més de la ciutat, el Junior FC B, el CFU Mira-sol Baco i el Valldoreix FC A.

 
Comentaris

Destaquem