El SESE i el VolCall guanyen a Sant Cugat la Lliga Preferent de bàsquet de l'ACELL

Aquest campionat, que ha organitzat la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), s'ha jugat als Pavellons 1 i 3

El SESE Chicago Spurs, de Barcelona, en el grup A, i el VolCall-Força Lleida, en el grup B, s'han adjudicat la segona edició de la Lliga Preferent de Bàsquet Voluntaris "la Caixa"-ACELL, campionat que organitza la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL). La final four d'aquesta competició s'ha jugat aquest dissabte, 15 de juliol, al matí, als pavellons 1 i 3 de la ZEM Rambla del Celler.

En el grup A, el SESE Chicago Spurs ha superat el Grup Barna Màgics (Barcelona), per 65 punts a 42, i a l'ACIDH Lluisos de Gràcia A (Barcelona), per 75-50, i el Grup Barna Màgics ha derrotat (64-52) a l'ACIDH Lluisos de Gràcia A. Així, el SESE Chicago Spurs ha estat el primer classificat; el Grup Barna Màgics, segon, i l'ACIDH Lluisos de Gràcia A, tercers.
En el grup B, el VolCall-Força Lleida ha guanyat (66-14) a la Fundació Ramon Noguera (Girona), i al Prodis A (Terrassa), per 59-52, i el Prodis A ha superat (52-35) a la Fundació Ramon Noguera. Així, el VolCall-Força Lleida ha estat el campió; el Prodis A, subcampió, i la Fundació Ramon Noguera, tercer.

El campionat, amb àrbitres de la Federació Catalana de Basquetbol, ha comptat amb la participació de 6 dels 10 equips que aquesta temporada, 2016-2017, han disputat la lliga regular de la categoria Preferent, de les províncies de Barcelona, Girona i Lleida,

L'acte de lliurement de trofeus i medalles ha comptat amb la presència de Susanna Pellicer, tinent d'alcalde de Polítiques de Cicles de Vida, Progrés Social i Habitatge de l'Ajuntament de Sant Cugat: Maria Gómez, presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL); Anna Mazorra, en representació de l'àrea de negoci de CaixaBank a Sant Cugat-Rubí-Cerdanyola, i Jordi Jofra, president de la delegació del Barcelonès i Vallès Occidental de l'Associació de Voluntaris de "la Caixa".

La Final Four de la segona edició de la Lliga Preferent de Bàsquet Voluntaris "la Caixa"- ACELL forma part del programa d'actes de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017.

Maria Gómez: "Fer-ho a Sant Cugat ha estat fantàstic"

Imatge dels 6 equips participants d'aquesta final four. FOTO: Àlex López Puig

Maria Gómez ha explicat que "estem molt contents de com ha anat aquesta final four. Hi ha hagut molt bon nivell de joc, com ja s'acostuma a veure a la lliga regular, i també hi ha hagut molt bon fair-play dins de la pista. Fer-ho a Sant Cugat ha estat fantàstic, per l'acollida que ens han donat i per les molt bones instal·lacions que té". Respecte a l'equip ASDI-UESC, que també competeix a l'ACELL, Gómez ha assegurat que "ha fet una evolució molt important des que va començar".

Respecte a la petició que el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, va fer a l'ACELL en la presentació d'aquest campionat de poder organitzar conjuntament una competició el 2018 (Sant Cugat podria ser designada Ciutat Europea de l'Esport 2018), Gómez ha assegurat que "estic segura que aviat ens asseurem i oferirem algun campionat d'entre totes les disciplines esportives que tenim a l'ACELL. Segur que ho farem".

Jordi Jofra ha explicat que la final four "ha estat impressionant, en una temporada impressionant. Poder estar amb els jugadors és un plaer. Sabem que Sant Cugat està bolcat amb l'esport discapacitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem