El sisè pavelló municipal es començarà a construir el primer semestre del 2015

L'Ajuntament no hi construirà vestidors

El sisè pavelló poliesportiu municipal de Sant Cugat es començarà a construir, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, "per Setmana Santa del 2015". El nou pavelló es construirà a la ZEM La Guinardera, on ja hi ha 2 camps de rugbi i 1 pista d’atletisme, i serà un PAV 3, és a dir, un pavelló amb espai per a 3 pistes de joc en posició transversal.

Segons ha explicat Conesa en la presentació de l'avantprojecte d'aquesta nova instal·lació, està previst que en el Ple Municipal d'octubre o novembre s'aprovi la licitació del projecte i de les obres. El tràmit administratiu següent serà l'adjudicació del projecte i de les obres.

El cost, 3,5 milions d'euros
El pressupost inicial és de 3,5 milions d’euros, que es pagaran amb partides dels pressupostos dels anys 2014, 2015 i 2016. L'Ajuntament, però, demanarà subvencions a la Diputació i la Generalitat, per tal de minimitzar el cost d'aquest equipament.

Una superfície de 2.000 metres quadrats
La nova instal·lació esportiva municipal tindrà una superfície total de 2.017,28 metres quadrats, que es dividiran de la següent manera. Hi haurà 1 pista per a la pràctica esportiva de 1.530 metres quadrats (un 76% del total). Com a mínim es dibuixaran les següents pistes, sense descartar que se’n puguin pintar d’altres per augmentar la polivalència de la instal·lació. Pel que fa a la part longitudinal hi haurà 1 pista d’handbol i 1 de futbol sala. A la part transversal hi haurà 2 pistes de bàsquet-minibàsquet i 3 de voleibol. L'equipament està pensat per a l'esport de base, on hi podrà entrenar i també competir, tot i que no es descarta que hi entreni algun equip sènior. La instal·lació no disposarà de grades, però sí d'un número reduït de cadires.

També hi haurà 70 metres quadrats (un 3,5%) d’espais auxiliars, com espais d’emmagatzematge i una sala de caldera. Els espais de circulació de públic i esportistes serà de 226 metres quadrats (un 11%).
Conesa: "Hem volgut donar sortida a la demanda que hi ha"
L'alcaldessa ha qualificat el nou pavelló d'"auster, però amb moltes prestacions. Hem volgut donar sortida a la demanda que teniem per part dels clubs esportius de la ciutat. Hem prioritzat l'espai de joc. Necessitàvem aquest nou pavelló". També ha afegit que a l'hora de la construcció de l'equipament "s'ha dissenyat perquè no sigui un edifici costós de mantenir".

No es faran vestidors
Amb la construcció d'aquest nou pavelló, l'Ajuntament no hi construirà vestidors, que està previst que es facin en una segona fase, que no està definida. Amb tot, el nou pavelló connectarà amb els vestidors existents de la ZEM La Guinardera, que ja utilitzen els esportistes del Club de Rugby Sant Cugat i de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. La tercera i última fase, també sense calendari d'obres, es tancaria amb la construcció d'un gran pavelló 3, amb les mateixes característiques que l'actual Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler.

No saben quins clubs l'utilitzaran
Segons ha explicat Xavier Tizón, regidor d'Esports de l'Ajuntament, l'àrea d'Esports del consistori encara no ha definit quins són els clubs de la ciutat que hi entrenaran o hi competiran. Segons Tizón, cap entitat esportiva de la ciutat s'ha dirigit a la regidoria d'Esports per sol·licitar entrenar o competir en aquest nou pavelló. Pere Casajoana, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Obres i Mobilitat, ha explicat que fa uns mesos es van entrevistar amb clubs esportius de la ciutat per conèixer les seves opinions, i que "hem recollit les seves propostes".

Sant Cugat té 6 pavellons
Aquest serà el sisè pavelló que tindrà Sant Cugat. Actualment n’hi ha 3 a la Zona Esportiva Municipal Rambla del Celler (anomenats Pavelló 1, Pavelló 2 i Pavelló 3), el pavelló de Valldoreix i el de la Floresta.

La presentació de l'avantprojecte del nou pavelló s'ha fet aquest dimecres, 17 de setembre, al migdia, a la Sala Ginesta de l'Ajuntament, en un acte presidit per Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Pere Casajoana, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Obres i Mobilitat, i Xavier Tizón, regidor d'Esports.

 
Comentaris

Destaquem