El Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal, el seu primer acte oficial

El torneig de futbol sala es jugarà el 5 i 6 de desembre, als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler

La Fundació Eric Abidal organitzarà la primera edició del Torneig Solidari Internacional Fundació Eric Abidal de futbol sala el cap de setmana del 5 i 6 de desembre, als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler. La fundació compta amb el suport de l'empresa Ricoh, amb seu a Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat i l'Ajuntament de Sant Cugat.

Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de recaptar diners per la lluita contra el càncer infantil i juvenil, i serà la primera activitat oficial de la fundació des de la seva creació. Les temporades 2010-2011 i 2011-2012, l'exjugador de futbol del FC Barcelona va patir un càncer de fetge, avui, sortosament, ja superat.

Un club anglès i un de Madrid

Palau, Gotanegra, Rovira, Abidal i Rodrigo. FOTO: Localpres

El torneig de futbol sala es jugarà en les categories benjamí, aleví, infantil i cadet, i comptarà amb la presència d'un club anglès i un de Madrid. A banda de la participació bona part dels clubs de futbol sala i futbol de la ciutat, també hi prendran part conjunts del Vallès, del Barcelonès i del Baix Llobregat, amb qui el club hi manté una bona relació.

La primera beca

La Fundació Eric Abidal i l'empresa Ricoh, que tenen un acord de col·laboració, han presentat la primera beca de la fundació destinada al trasplantament hepàtic al servei maternoinfantil de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Concretament, la fundació de l’exfutbolista del FC Barcelona recaptarà diners per finançar la beca durant tot el 2016 d’un metge de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron per avançar en l’estudi i la investigació del trasplantament de fetge infantil.

La presentació oficial del torneig, que s'ha fet aquest dimecres, 25 de novembre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha estat presidit per Eric Abidal, president de la Fundació Eric Abidal; Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Jaume Gotanegra, director d'Estratègia i Responsabilitat Social Corporativa de Ricoh; Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat, i Carlos Rodrigo, cap de Pediatria de maternoinfantil de l'hospital Vall d'Hebron.

Rodrigo: “Els trasplantaments de fetge dels nens són molt més complexos que el dels adults”

Carlos Rodrigo ha afirmat que “necessitem totalment aquest tipus d'ajudes. Els trasplantaments de fetge dels nens són molt més complexos que el dels adults. El fetge és un òrgan fonamental per moltes coses”. L'hospital Vall d'Hebron és un dels quatre hospitals de l'Estat espanyol (també a Madrid, València i Còrdova) que es fan trasplantaments de fetge i, segons Rodrigo, “Espanya és el país on es fan més trasplantaments de fetge”.

Abidal, un exemple a seguir

Eric Abidal ha explicat que “la gent ha de saber que hi ha molta gent que necessita trasplantaments i que no cal esperar patir una situació d'aquest tipus per ajudar a les persones que ho necessiten” i que el seu somni “és aconseguir curar a tots els infants i joves, i crec que amb l’ajuda de tothom podrem avançar en la investigació per curar-los i donar suport a les seves famílies”.

Abidal: “El FS Sant Cugat ha demostrat ser un club molt professional”

Abidal també ha tingut paraules d'agraïment pel Futbol Sala Sant Cugat, “que ha estat el responsable de l'organització esportiva del torneig. Hi ha molt bona entesa amb el club, que ha demostrat ser un club molt professional”.

Jordi Palau, que ha qualificat Eric Abidal d'”exemple de superació, s'ha mostrat orgullós per la resposta dels clubs, que ha estat molt positiva. A més, la majoria de clubs de futbol sala i futbol de Sant Cugat també hi participaran.

Eloi Rovira ha destacat que la celebració d’aquest torneig “serveix per unir l’esport amb la cohesió i la solidaritat, i fer plegats un pas més en la lluita contra el càncer hepàtic”.

Jaume Gotanegra ha explicat que a través del programa de voluntariat corporatiu, l’any passat es van recaptar 20.000 euros durant el més solidari, i que enguany els esforços seran per estudiar les malalties hepàtiques.

Es podran fer donatius al torneig

Durant els dos dies del torneig, el públic podrà fer els seus donatius participant en la tómbola i a les diverses activitats paral·leles que s’organitzaran a l’exterior dels tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler.

Els números d'Abidal al FC Barcelona

L'exfutbolista francès té 36 anys i viu a Sant Just Desvern. Eric Abidal, que es va retirar el desembre del 2014, va jugar 6 temporades al primer equip de futbol del FC Barcelona. Va marxar el juny del 2013. El dorsal número 22 del Barça va guanyar 4 lligues, 2 Champions, 2 Mundials de Clubs, 2 Supercopes d'Europa, i 3 Copes del Rei.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem