Els 8 millors pilots del món s’entrenaran al Parc de Bicitrial de Sant Cugat

L'endemà participaran a la Copa del Món de Bicitrial que coorganitzen el Club Ot Pi de BikeTrial i la Unió Ciclista Sant Cugat

El Parc de Bicitrial de Sant Cugat es va inaugurar el juny del 2013. FOTO: Artur Ribera El Parc de Bicitrial de Sant Cugat es va inaugurar el juny del 2013. FOTO: Artur Ribera
Els 8 millors pilots del món de bike trial s’entrenaran aquest divendres, 26 de setembre, al Parc de Bici Trial de Sant Cugat, ubicat entre el carrer de Sant Juli i el camí Vell de Sabadell (darrere del CAP la Mina), i que es va inaugurar el 29 juny del 2013. L'entrenament, obert al públic, començarà a les 17 hores, i serà l'última sessió de treball abans d'afrontar l’endemà, a la plaça dels Àngels a Barcelona (a l'aire lliure), la Copa del Món (prova única) d’aquesta modalitat esportiva.

Els 8 pilots
Els participants, que el mateix divendres al matí també visitaran el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, són: Vaclav Kolar (República Txeca), David Herka (República Txeca), Ansis Dermaks (Letònia), Javier Alonso (Espanya), Ben Savage (Regne Unit), Rafa Tibau (Catalunya), Dani Comas (Catalunya) i Armand Molla (Catalunya). Cal recordar que la selecció catalana de bici trial està reconeguda internacionalment.

A l'acte hi participaran el japonès Hiroshi Hirano, president de la Federació Internacional de BikeTrial; Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, i Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat.

Comiat a Dani Comas
La Copa del Món de Bicitrial està organitzada per la Unió Internacional de BikeTrial (BIU), que en aquest cas ha delegat l'organització al Club Ot Pi de BikeTrial, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, i a la Unió Ciclista Sant Cugat. Aquesta competició també servirà per acomiadar el pilot Dani Comas, que ha estat 10 vegades campió del món i que ha decidit posar punt i final a la seva carrera esportiva. Comas va ser el responsable del disseny del Parc de Bici Trial de Sant Cugat.

Comas també ha estat 3 vegades campió de la Copa del Món; 7 vegades campió d'Europa; 13 vegades campió d'Espanya; 4 rècords Guinness i 3 rècords del Món.

El bicitrial és una modalitat de ciclisme practicada en un circuit d'obstacles naturals o artificials, consistent a recórrer els diferents trams en un temps màxim determinat sense posar els peus a terra.

 
Comentaris

Destaquem