contingut promocionat

Hospital Universitari General de Catalunya

Els equips de base dels clubs de Sant Cugat, protagonistes del 2017

Aquest any també s'ha inaugurat el nou pavelló de la ZEM La Guinardera

Els equips de base dels clubs de Sant Cugat han estat els protagonistes d'aquest any 2017, amb molts títols podis i ascensos. El Club de Rugby Sant Cugat, la secció d'hoquei sobre herba i d'hoquei sala del Junior FC, el Club Voleibol Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat i l'escola Pins del Vallès n'han estat els protagonistes.

Campions d'Espanya sub-16 i sub-18 de rugbi

Temporada històrica, la 2016-2017, la que ha fet el Club de Rugby Sant Cugat en les categories de formació. Ha guanyat els campionats d'Espanya de Clubs en les categories sub-16 i sub-18 i ha estat subcampió estatal en sub-14. El conjunt sub-16, que ha revalidat el Campionat d'Espanya, no ha perdut cap partit dels més d'una vintena que ha jugat aquesta temporada, en la que també ha guanyat el Campionat de Catalunya. L'equip sub-14 s'ha proclamat subcampió d'Espanya i també s'ha coronat campió de Catalunya. L'equip sub-18 ha guanyat el seu primer Campionat d'Espanya. També ha guanyat el Campionat de Catalunya.

L'equip infantil masculí del JuniorFC, tetracampió

L'equip infantil A masculí d'hoquei sobre herba del Junior FC ha passat a formar part de la història del club, que aquest 2017 ha celebrat el seu centenari. La temporada 2016-2017 ho ha guanyat tot. Ha guanyat els quatre campionats en què ha participat: Campionat de Catalunya i d'Espanya d'hoquei sala, i la Copa Federació i el Campionat de Catalunya d'hoquei sobre herba (no hi ha Campionat d'Espanya d'hoquei sobre herba). Aquesta és la primera vegada que un equip de la secció d'hoquei sobre herba guanya quatre títols en una mateixa temporada.

Altres èxits esportius de base

També cal destacar que els equips cadet masculí i juvenil femení del Junior FC s'han penjat la medalla d'or i de plata en el Copa d'Espanya d'hoquei sala. El juvenil femení ha revalidat el Campionat d'Espanya d'hoquei sobre herba i ha estat segon a l'estatal d'hoquei sala. L'infantil femení ha estat segon a l'estatal d'hoquei sala. El juvenil A del DSV Club Voleibol Sant Cugat s'ha proclamat subcampió d'Espanya. L'equip juvenil A del Futbol Sala Sant Cugat ha assolit un ascens històric a Divisió d'Honor i l'equip aleví femení de voleibol de l'escola Pins del Vallès ha guanyat els Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Nou Pavelló a la ZEM La Guinardera

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, van inaugurar el 21 d'octubre el nou pavelló de la ZEM La Guinardera, davant 150 persones. El que és el sisè pavelló municipal de la ciutat va entrar en funcionament el 23 d'agost. El pavelló és la quarta instal·lació esportiva municipal de la ZEM La Guinardera, que ja té dos camps de rugbi i una pista d'atletisme.

El pavelló té, entre altres espais, una superfície total de 3.142,15 m2, sis vestidors (341,35 m) i una zona de graderia per a 318 persones assegudes i 4 amb mobilitat reduïda. La instal·lació, que utilitzen el Futbol Sala Sant Cugat, l'Escola de Patinatge Artístic de Sant Cugat i el Club Voleibol Sant Cugat, també pot acollir activitats no esportives, amb un aforament màxim permès de 3.520 persones entre pista i grades. L'edifici està projectat amb criteris de sostenibilitat i màxima eficiència energètica i ha rebut la màxima qualificació ambiental (A). El cost total ha estat de 4.378.319,85 euros.

Ascens històric del Club d'Escacs Sant Cugat

El primer equip del Club d'Escacs Sant Cugat ha aconseguit, per primera vegada en la seva història, l'ascens a Divisió d'Honor, la categoria més alta dels escacs a Catalunya. Després de nou rondes, els santcugatencs només n'han perdut una, i han estat el millor dels deu conjunts del grup 1. El Club d'Escacs Sant Cugat també s'ha adjudicat el Campionat de Catalunya de Primera Divisió. En la final, va derrotar al campió del grup 2, el CE Catalunya.

El primer equip femení del Sant Cugat FC ha pujat a Preferent, la màxima categoria del futbol català. Les santcugatenques, campiones de lliga, ho han aconseguit, matemàticament el 6 de maig, al camp del Santboià FC (1-8).

El primer equip de la secció de tennis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat ha baixat a 2a Nacional. Per la seva banda, el primer equip masculí del Qbasket Sant Cugat no ha pogut evitar el descens a 2a Catalana.

Sant Cugat, Ciutat del Bàsquet Català 2017

Concedida per la Fundació del Bàsquet Català, l'Ajuntament de Sant Cugat i la comissió organitzadora han organitzat actes esportius, lúdics, de formació, de nutrició, solidaris, de salut, d'inclusivitat i de valors, en la Ciutat del Bàsquet 2017, a Sant Cugat.

Aniversaris

Durant aquest 2017, clubs i entitats han celebrat anys. Ho han fet el Junior FC (100 anys), el Patí Hoquei Club Sant Cugat (50), el Club Esportiu Valldoreix (50), l'Escola de Patinatge Artístic (EPA) de Sant Cugat (40), el Club Futbol Sala Champion (40), el club Aeromodelisme i Ràdio Control (ARC) de Sant Cugat (35), la Unió Esportiva Sant Cugat (30), el Club de Rugby Sant Cugat (30) i el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat (30).

 
Comentaris

Destaquem