Els millors motociclistes del món, al CAR de Sant Cugat

El Centre d'Alt Rendiment ha estat seu de la Gala de Campions 2014 de la Federació Motociclista Espanyola (RFME)

Els germans Márquez, Tito Rabat, Laia Sanz o Toni Bou han estat alguns dels grans protagonistes de la Gala de Campions 2014 que ha organitzat la Federació Motociclista Espanyola, aquest dissabte 20 de desembre, al CAR de Sant Cugat. En la primera part de la gala s'han lliurat diplomes als pilots que han finalitzat en primera, segona i tercera posició de tots els campionats, copes i trofeus d'Espanya. En la segona part s'ha reconegut als 54 pilots que durant el 2014 han finalitzat en una de les tres primeres posicions de campionats internacionals.

Entre tots els premiats hi ha un que és de Sant Cugat. Es tracta d'Àlex Santín, campió d'Espanya de Motocròs en la categoria MX85. El jove pilot santcugatenc també ha estat 13è al Campionat d'Europa.

Uns premis molt catalans
Malgrat que aquesta gala l'organitza la Federació Espanyola, a ningú se li escapa la important presència de pilots catalans que hi han estat reconeguts. Sense anar més lluny, els campions de MotoGP, Moto2 i Moto3, Marc Márquez, Esteve Rabat i Àlex Márquez. També ha estat guardonada la corberenca Laia Sanz, que aquest any ha estat campiona del món d'Enduro, o Toni Bou, campió del món de trial indoor i outdoor i campió amb l'equip espanyol del Trial de les Nacions.


Laia Sanz –a la dreta– ha estat campiona del món de trial 13 vegades i campiona del món d'Enduro els darrers 3 anys. FOTO: Artur Ribera

En total són 54 els pilots que han aconseguit podi en algun campionat internacional. Per modalitats, s'han aconseguit 22 en velocitat, 17 en trial, 8 en enduro, 3 en cross country i 4 en freestyle.

Marc Márquez vol repetir triomf
El bicampió del món de MotoGP, Marc Márquez, ha puntualitzat primer que espera que "la Federació continuï fent la feina que fa amb la base". Sobre si aconseguirà el tercer títol, ha estat prudent: "Es tornarà a intentar. Lluitarem i treballarem amb l'objectiu de guanyar". Márquez ha dit també que "aquest any ha estat important per mi però sobretot ho ha estat pel meu germà i la meva família".

 
Comentaris

Destaquem