L'empat del PHC Sant Cugat posposa el retorn de l'equip a l'OK Lliga

Els vermell-i-negres arriben a la darrera jornada de la competició liderant l'OK Lliga Sud i amb un empat certificarien l'ascens a l'elit de l'hoquei patins

El masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat no ha pogut certificar el seu retorn a l'OK Lliga, màxima categoria estatal, després d'empatar 2 a 2 vers a casa el CP Taradell, segon classificat, el dissabte 30 d'abril. La igualada, però, no és negativa pels interessos santcugatencs, i és que l'equip arriba a l'última jornada liderant l'OK Lliga Plata Sud amb un avantatge de 3 punts.

Així doncs, el PHC Sant Cugat li ha costat poder trobar el ritme del partit i s'ha trobat incòmode sobre la pista de joc. A més, els locals han pogut obrir l'electrònic en els 10 primers minuts, certificant així les dificultats que estaven tenint els vermell-i-negres. En el tram final d'aquest parcial, Pau Gilabert ha disposat d'un penal, que el capità santcugatenc no ha sabut aprofitar.

En la represa, l'equip, però, ha sortit amb una cara molt diferent, i fruit d'això ha arribat l'empat, gràcies a un gol de Carles Doménech. A partir d'aquí, les forces s'han equilibrat, i tot i que el CP Taradell ha gaudit d'un penal i una falta directa, el PHC Sant Cugat ha fregat en més d'una ocasió l'1 a 2. En els darrers 5 minuts, tanmateix, els locals han tornat a posar-se per davant amb un gol de penal, però els vermell-i-negres han tret el seu esperit competitiu per Pau Gilabert anotar el definitiu 2 a 2, quan restaven 3 minuts i poc del final partit.

Joan Carles Vadillo, entrenador del PHC Sant Cugat, valora l'empat assolit en una de les pistes més complicades de la competició, un empat que permet a l'equip seguir depenent d'ell mateix: "Ha sigut un partit molt tens, en el qual la primera part ens ha costat córrer i atacar amb profunditat. En la represa, però, hem trobat més transicions, hem defensat millor i hem estat més dinàmics. Així que molt contents, perquè ens enfrontàvem a un gran rival, amb jugadors amb moltes taules per jugar aquesta mena de partits".

Amb l'empat, el PHC Sant Cugat es manté en la primera posició de l'OK Lliga Plata Sud, 3 punts per sobre del CP Taradell (conjunt al qual li té guanyat el goal average) i al SHUM Frit Ravich, precisament rival de la pròxima i darrera jornada i equip que ja va vèncer 4 a 6 en la 1a volta. D'aquesta manera, un triomf o un empat donaria l'ascens directe als santcugatencs. "El plantejament és el mateix de cada partit, sortir a guanyar" ha sentenciat Vadillo.