Enric Franquesa acosta al Girona FC a la Primera Divisió

El lateral esquerre santcugatenc va ser l'artífex de la remuntada del seu equip davant del Rayo Vallecano en l'anada de la final del play-off d'ascens a la Primera Divisió

El santcugatenc Enric Franquesa va ser un dels grans protagonistes del partit entre el Rayo Vallecano i el Girona FC, i és que el lateral esquerre va ser l'autor del primer gol gironí, en un duel que va acabar del bàndol català (1 a 2), el diumenge 13 de juny. Amb això, el Girona FC afrontarà la tornada de la final del play-off d'ascens a la Primera Divisió com a local, el diumenge 20 de juny, amb l'avantatge en l'eliminatòria.

El Rayo Vallecano es va avançar ràpidament en el marcador, gràcies a una gran diana d'Isi Palazón en el minut 6 del partit. No obstant això, abans de la mitja part, Franquesa igualava l'electrònic, després d'aprofitar una gran passada de Mamadou Sylla i afusellar la porteria rival, en el minut 41. En la represa, i quasi en la primera jugada de la 2a part, Sylla capgirava l'eliminatòria, anotant el definitiu 1 a 2.

Amb tot, els gironins estan a un pas de certificar el seu retorn a la Primera Divisió, després d'eliminar en les semifinals a la UD Almería (3 a 0 en l'anada i 0 a 0 en la tornada), i hauran de certificar el seu ascens en la tornada de la final del play-off d'ascens a la Primera Divisió. En la fase regular, el conjunt català va acabar en la 5a posició, amb 71 punts, i un balanç de 20 victòries, 11 empats i 11 derrotes.