Enric Franquesa: “El meu somni és jugar al primer equip del Barça i el repte, a Primera Divisió”

S’ha coronat campió de lliga a la Divisió d’Honor amb el cadet A del FC Barcelona. El santcugatenc de 16 anys estudiarà 1r de batxillerat a La Masia la pròxima temporada. Fins ara ho ha fet a l’escola Thau de Sant Cugat

Campió de lliga de la Divisió d’Honor amb l’equip cadet A del Futbol Club Barcelona. Felicitats!
Moltes gràcies. Ha estat una temporada molt difícil. És la lliga a la qual més importància dono perquè durant la temporada ens hem anat trobant diferents adversitats. Al gener van marxar tres o quatre jugadors de l’equip i tres jugadors més, que són de fora, tampoc no han pogut jugar. Ens hem quedat amb una plantilla molt curta. Fins l’últim tram de la temporada hem hagut de comptar amb jugadors del cadet B perquè suplissin totes aquestes baixes.

Malgrat les adversitats, a la lliga només han perdut dos partits i n’han empatat un. Quina ha estat la clau de l’èxit?
La regularitat i la constància, el treball del dia a dia.

Està al Barça des que tenia 8 anys, amb el conjunt benjamí B. Des de llavors ha guanyat totes les lligues excepte amb l’infantil B. Això és excel·lència...

No em puc queixar. [Riu] Han estat temporades molt bones i completes. La lliga amb l’infantil B la vam perdre en l’última jornada del campionat. Érem el conjunt més petit de la lliga i vam fer una bona temporada. Estic molt content de com m’ha anat fins ara al Barça.

Com es troba al Barça?

Molt a gust. Estic supermotivat per continuar treballant. El Barça és un club molt gran. Ara mateix és el millor club del món. Per a nosaltres, representar el Barça és un orgull.

Què li ensenya el Barça?

Més que valors esportius, valors com a persona. Jugar al Barça no només significa guanyar. Els valors estan per sobre de tot.

D’on li ve la passió pel Barça?

Del meu germà gran, el Bernat, que és entrenador de l’aleví del CE Sabadell FC, i del meu pare. Curiosament, a mi no m’agradava el futbol i el meu germà no deixava d’insistir perquè hi jugués. Plorava perquè no m’agradava jugar-hi. Si el meu germà no hagués insistit tant, ara jo no estaria jugant a futbol. El meu pare també m’ha ajudat moltíssim.

Què li aporta el futbol?
Energia. No és el monotema de la meva vida, però és el que em fa ser feliç.

Fins on vol arribar en el món del futbol?
Tinc un objectiu i un somni. El somni de qualsevol jugador és arribar a jugar al primer equip del Barça, al club que estimo. L’objectiu és ser jugador professional i jugar a la Primera Divisió.

Quin és el seu jugador de referència?
Messi, perquè jugo en la seva posició i és amb qui ja em fixava de ben petit. Messi és un extraterrestre. El que ha fet Messi és insuperable. És, de llarg, el millor jugador de la història. És un crac dins i fora del terreny de joc. I això també el fa diferent de la resta. Fora del camp transmet valors.

A Sant Cugat hi ha molts clubs de futbol, entitats que cuiden, i molt, els equips de formació.
Jo vaig jugar als equips prebenjamí A i B del Junior FC. El fet que hi hagi tants clubs possibilita que hi hagi força jugadors que acabin jugant en algun club important, com el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Sant Cugat té un molt bon futbol base, però li falta tenir un primer equip en una categoria important.

 
Comentaris

Destaquem