L'Equip de Sant Cugat torna a la Panda Raid amb l'ambició d'una medalla

Ubald de Azpiazu i Joan Molinera, pilots de l'equip santcugatenc, participen per 4a vegada en aquest ral·li pel Marroc

L'Equip de Sant Cugat competirà un any més en la Panda Raid, i ja van 4 edicions, una cursa que se celebra del diumenge 3 fins al divendres 8 de març pel Marroc. La particularitat d'aquesta cursa és que només poden competir cotxes Seat Panda o Seat Marbella. Amb això, els seus pilots, Joan Molinera i Ubald de Azpiazu, buscaran fer-se un lloc en el podi de la categoria 4x2.

Un any més, Joan Molinera participarà amb el seu Seat Marbella del 1986 i enguany tindrà de copilot a Lluis Xicoy, coneixedor del món del motor. Per la seva banda, Ubald de Azpiazu canvia de vehicle i enguany competirà amb un Seat Marbella del 1990. El seu copilot serà el seu nebot Àlex Camps. "Tenim moltes ganes de participar i de competir al màxim. El nostre objectiu és lluitar per estar al podi, però és una competició amb molts imprevistos", explicava de Azpiazu.

En aquesta edició, la cursa tindrà un recorregut de 1.898 quilòmetres entre enllaços i pistes de desert i que estarà dividida en 6 etapes, amb una mitjana de 300 quilòmetres al dia. "És una edició amb més sorra i amb més trialeres i amb un canvi radical en les darreres 3 etapes, que seran més de muntanya, i és que travessarem l'Atles. Esperem que la preparació doni els seus resultats i confiem plenament en competir", afegia Molinera.

Durant la cursa no es poder utilitzar sistemes de geolocalització, i és que la cursa s'allunya dels mecanismes de la tecnologia, i la brúixola, el roadbook que proporciona l'organització i la intuïció dels equips són les úniques eines que tindran els pilots. La classificació del Panda Raid es basa en un sistema de puntuació que té en compte la navegació -cal complir amb tots els controls de pas- i la velocitat mitjana en alguns sectors de l'etapa.

La Panda Raid, a més, té un vessant solidari, i és que els pilots ajuden amb materials a les escoles berbers. La Fundació GoodPlanet, que realitza accions com compensació de les emissions de carboni, estimarà també una emissió conjunta en tunelades mètriques de CO₂, i l'equip de l'organització invertirà els diners equivalents a aquestes emissions per a comprometre's amb el medi natural i social. Finalment, ambdós pilots han volgut agrair als seus patrocinadors "la possibilitat de viure aquesta gran experiència".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem