Erika Villáecija: “L’objectiu és millorar la setena posició dels Jocs de Londres”

Erika Villáecija ha participat en tres edicions dels Jocs Olímpics però mai ha aconseguit la medalla. La santcugatenca tindrà una última oportunitat en els 10 km en aigües obertes

Quin és el seu objectiu en aquests Jocs Olímpics de Rio de Janeiro?

Si pogués guanyar una medalla, millor, però l’objectiu és millorar la setena posició que vaig aconseguir en els Jocs Olímpics de Londres, el 2012. I gaudir al màxim, una altra vegada, de l’experiència olímpica, de tots i cadascun dels moments que visqui allà.

El fet de no ser una de les favorites és un avantatge per a vostè?

Estic molt tranquil·la. Vaig a gaudir i a fer la millor cursa que pugui.

Són els seus quarts jocs. L’experiència serà un bon aliat.

He viscut tres jocs i ja sé el que em trobaré, com funciona tot. El fet d’haver disputat altres jocs t’ajuda a controlar els nervis.

Afronta aquests Jocs amb les mateixes ganes i il·lusió que els primers?

Sí. Jo no tinc cap medalla olímpica i per això he seguit nedant, per intentar aconseguir-la, per seguir donant el màxim de mi. És per aquest motiu que segueixo.

Seran els seus últims jocs perquè ha decidit retirar-se. També són especials per això?

Fins al desembre seguiré competint. I són especials perquè després dels Jocs de Londres no em pensava que seguiria nedant... I al final he arribat a Rio de Janeiro. La meva intenció era deixar de nedar després del Mundial de Barcelona, el 2013. Però les coses no van sortir com jo m’esperava, i no volia deixar la natació d’aquella manera. Després els resultats van ser bons i vaig decidir lluitar per estar a Rio de Janeiro.

En aquestes entrevistes, tots els esportistes de Sant Cugat que van als Jocs de Rio destaquen el fet de voler gaudir-los. 

Si tens sort, els Jocs Olímpics els pots viure una o dues vegades a la vida. Els Jocs són cada quatre anys i un no sap mai què pot passar en aquest període de temps tan llarg. Per als nedadors, els Jocs Olímpics és la competició més important, més que els campionats del món i d’Europa. 

Per a un esportista, què significa participar en uns jocs?

Per a mi és acomplir un somni. Quan començava a nedar i veia els jocs per la televisió, pensava que allà era on jo volia estar. I ho he aconseguit. Participar en els Jocs Olímpics és acomplir somnis. És arribar al màxim del que vols arribar.

Reportatge sobre els olímpics santcugatencs

El TOT Sant Cugat publica aquest divendres un reportatge A Fons sobre els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, amb entrevistes als cinc santcugatencs que hi competiran: Gemma Mengual, Erika Villaécija, Pol Pla, Bàrbara Pla i Cristina Guinea.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem